Класичний бефстроганов з яловичини – 8 рецептів з фото покроково
Класичний бефстроганов з солоними огірками
Урізноманітнити таке блюдо, як бефстроганов, можна, додавши в нього солоні огірки. Ефект вам точно сподобається. За смаком таке м’ясо нагадує татарська страва азу.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
Яловичина – 600 г;
Цибуля ріпчаста – 60 г;
Огірок солоний – 110 г;
Гірчиця – 1 ст. л.;
Паста томатна – 1 ч. л.;
Вершки – 320 мл;
Олія соняшникова без запаху – 3 ст. л.;
Борошно пшеничне – 1 ст. л.;
Кріп – пару гілочок;
Сіль і перець мелений чорний – на свій смак.
Процес приготування:
Цибулю почистити, помити і порізати півкільцями.
Сковороду встановити на середній вогонь. Обсмажити цибулю на рослинній олії до м’якого стану.
Огірки для рецепта слід брати солоні, не варто замінювати їх маринованими. Настругати огірки на овощерезке або акуратно нарізати ножем на тонкі довгі пластинки.
Додати огірки до цибулі і обсмажувати на середньому вогні, постійно заважаючи, ще приблизно 5 хв.
Яловичину промити холодною водою, промокнути паперовими рушниками. Порізати поперек волокон на товсті пластини, відбити кухонним молотком, а потім нарізати відбите м’ясо тонкими брусочками.
Нарізану яловичину обваляти в борошні. Налити в окрему сковороду олію, викласти м’ясо в паніровці з борошна і на сильному вогні обсмажити приблизно 5 хв., поки яловичина не посіріє (стежити за тим, щоб не пригоріла).
У сковороду, на якій смажиться м’ясо, викласти овочі, покласти томатну пасту і гірчицю (гірчиця повинна бути однорідною, без зерен). Поперчити, посолити на свій смак.
Влити до м’яса вершки, перемішати. Готувати на слабкому вогні приблизно 20 хв. до моменту, поки м’ясо не стане м’яким, а соус загусне.
Подавати в гарячому вигляді з картопляним пюре і свіжими овочами, посипавши дрібно нарізаним кропом.