Класичний бефстроганов з яловичини – 8 рецептів з фото покроково

Класичний бефстроганов з солоними огірками

Урізноманітнити таке блюдо, як бефстроганов, можна, додавши в нього солоні огірки. Ефект вам точно сподобається. За смаком таке м’ясо нагадує татарська страва азу.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 600 г;
  • Цибуля ріпчаста – 60 г;
  • Огірок солоний – 110 г;
  • Гірчиця – 1 ст. л.;
  • Паста томатна – 1 ч. л.;
  • Вершки – 320 мл;
  • Олія соняшникова без запаху – 3 ст. л.;
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.;
  • Кріп – пару гілочок;
  • Сіль і перець мелений чорний – на свій смак.

Процес приготування:

  • Цибулю почистити, помити і порізати півкільцями.
  • Сковороду встановити на середній вогонь. Обсмажити цибулю на рослинній олії до м’якого стану.
  • Огірки для рецепта слід брати солоні, не варто замінювати їх маринованими. Настругати огірки на овощерезке або акуратно нарізати ножем на тонкі довгі пластинки.
  • Додати огірки до цибулі і обсмажувати на середньому вогні, постійно заважаючи, ще приблизно 5 хв.
  • Яловичину промити холодною водою, промокнути паперовими рушниками. Порізати поперек волокон на товсті пластини, відбити кухонним молотком, а потім нарізати відбите м’ясо тонкими брусочками.
  • Нарізану яловичину обваляти в борошні. Налити в окрему сковороду олію, викласти м’ясо в паніровці з борошна і на сильному вогні обсмажити приблизно 5 хв., поки яловичина не посіріє (стежити за тим, щоб не пригоріла).
  • У сковороду, на якій смажиться м’ясо, викласти овочі, покласти томатну пасту і гірчицю (гірчиця повинна бути однорідною, без зерен). Поперчити, посолити на свій смак.
  • Влити до м’яса вершки, перемішати. Готувати на слабкому вогні приблизно 20 хв. до моменту, поки м’ясо не стане м’яким, а соус загусне.
  • Подавати в гарячому вигляді з картопляним пюре і свіжими овочами, посипавши дрібно нарізаним кропом.
  • Приємного апетиту!