Класичний бефстроганов з яловичини – 8 рецептів з фото покроково
Рецепт класичного бефстроганова з яловичини в мультиварці
Майже на кожній сучасній кухні можна зустріти мультиварку, і багато класичні рецепти страв адаптовані під цю кухонну техніку. Бефстроганов в сметанному соусі готується в мультиварці протягом години, після чого можна подавати соковите м’ясо до гарніру.
Час приготування: 1 година 20 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Яловича вирізка – 0,5 кг;
Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
Сметана – 2 ст. л.;
Томатна паста – 1 ст. л.;
Вода – 1 склянка;
Борошно пшеничне – 1-2 ст. л.;
Лавровий лист – 3 шт.;
Кухонна сіль – 1 ч. л.;
Чорний мелений перець, приправи – на свій смак.
Процес приготування:
Яловичину промити в холодній воді, обсушити, нарізати тонкими довгими смужками.
Цибуля очистити від лушпиння, дрібно нарізати на кубики. Встановити мультиварку в режим смаження, влити олію і обсмажити цибулю до золотистого стану.
Додати до засмажки з лука нарізану яловичину, влити 4 ст. л. води і встановити програму «Тушкування» на 50 хв.
Окремо в склянці швидко змішати борошно, томатну пасту і сметану, розмішати до однорідності. Можна додати 1 ст. л. води, щоб добре розмішати грудочки борошна.
Отриману суміш додати до м’яса, посолити, поперчити і додати прянощі, ретельно перемішати.
Через 3-4 хв. влити в чашу решту воду, перемішати і залишити тушкуватися страва до закінчення роботи програми.
За 5 хв. до кінця приготування відкрити кришку мультиварки і покласти в блюдо лавровий лист.
Коли програма завершить роботу, не відкривати кришку ще близько 10 хвилин, дати страві дійти до готовності в теплі.
Подавати з печеною картоплею, пастою або круп’яним гарніром.