Класичний бефстроганов з яловичини – 8 рецептів з фото покроково

Рецепт класичного бефстроганова з яловичини в мультиварці

Майже на кожній сучасній кухні можна зустріти мультиварку, і багато класичні рецепти страв адаптовані під цю кухонну техніку. Бефстроганов в сметанному соусі готується в мультиварці протягом години, після чого можна подавати соковите м’ясо до гарніру.

Час приготування: 1 година 20 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Яловича вирізка – 0,5 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Сметана – 2 ст. л.;
  • Томатна паста – 1 ст. л.;
  • Вода – 1 склянка;
  • Борошно пшеничне – 1-2 ст. л.;
  • Лавровий лист – 3 шт.;
  • Кухонна сіль – 1 ч. л.;
  • Чорний мелений перець, приправи – на свій смак.

Процес приготування:

  • Яловичину промити в холодній воді, обсушити, нарізати тонкими довгими смужками.
  • Цибуля очистити від лушпиння, дрібно нарізати на кубики. Встановити мультиварку в режим смаження, влити олію і обсмажити цибулю до золотистого стану.
  • Додати до засмажки з лука нарізану яловичину, влити 4 ст. л. води і встановити програму «Тушкування» на 50 хв.
  • Окремо в склянці швидко змішати борошно, томатну пасту і сметану, розмішати до однорідності. Можна додати 1 ст. л. води, щоб добре розмішати грудочки борошна.
  • Отриману суміш додати до м’яса, посолити, поперчити і додати прянощі, ретельно перемішати.
  • Через 3-4 хв. влити в чашу решту воду, перемішати і залишити тушкуватися страва до закінчення роботи програми.
  • За 5 хв. до кінця приготування відкрити кришку мультиварки і покласти в блюдо лавровий лист.
  • Коли програма завершить роботу, не відкривати кришку ще близько 10 хвилин, дати страві дійти до готовності в теплі.
  • Подавати з печеною картоплею, пастою або круп’яним гарніром.
  • Приємного апетиту!