Класичний бефстроганов з яловичини – 8 рецептів з фото покроково

Ніжний бефстроганов з яловичини в молочному соусі

Якщо немає бажання витрачати гроші на жирні вершки для соусу до бефстроганову, завжди можна використовувати те, що стоїть у холодильнику, ‑ взяти молоко. Соус виходить не менш смачним, головне, по можливості, брати молоко 2,5 % жирності.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 600 г;
  • Молоко жирне – 260 мл;
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки;
  • Морква – 1 шт.;
  • Борошно пшеничне – 3 ч. л.;
  • Сіль, перець та прянощі – на свій смак.

Процес приготування:

  • Яловичину вимити під холодною проточною водою, обсушити щільними паперовими рушниками. Нарізати м’ясо довгими тонкими смугами. Якщо потрібно, то попередньо можна порізати шматок м’яса поперек волокон на шматки, відбити їх і після цього нарізати соломкою.
  • Обсмажити м’ясо на середньому вогні на сковороді без додавання масла (м’ясо повинно поміняти свій колір).
  • Овочі очистити, вимити. Цибулю порізати півкільцями або четвертинками, моркву краще всього порізати соломкою або невеликими кубиками, кружечками (терти на тертці не потрібно).
  • Додати овочі в сковороду до яловичині, влити невелику кількість води з фільтра і тушкувати заготівлю приблизно 15 хв. на середньому вогні, час від часу перемішуючи масу.
  • Для соусу змішати молоко, борошно, посолити, поперчити і ретельно все розмішати, щоб не залишилося грудочок.
  • Соус додати в сковороду до яловичині, готувати, періодично розмішуючи, десь півгодини.
  • Подавати смачний бефстроганов з розсипчастими круп’яними кашами.
  • Приємного апетиту!