Класичний бефстроганов з яловичини – 8 рецептів з фото покроково
Ніжний бефстроганов з яловичини в молочному соусі
Якщо немає бажання витрачати гроші на жирні вершки для соусу до бефстроганову, завжди можна використовувати те, що стоїть у холодильнику, ‑ взяти молоко. Соус виходить не менш смачним, головне, по можливості, брати молоко 2,5 % жирності.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
Яловичина – 600 г;
Молоко жирне – 260 мл;
Цибуля ріпчаста – 2 головки;
Морква – 1 шт.;
Борошно пшеничне – 3 ч. л.;
Сіль, перець та прянощі – на свій смак.
Процес приготування:
Яловичину вимити під холодною проточною водою, обсушити щільними паперовими рушниками. Нарізати м’ясо довгими тонкими смугами. Якщо потрібно, то попередньо можна порізати шматок м’яса поперек волокон на шматки, відбити їх і після цього нарізати соломкою.
Обсмажити м’ясо на середньому вогні на сковороді без додавання масла (м’ясо повинно поміняти свій колір).
Овочі очистити, вимити. Цибулю порізати півкільцями або четвертинками, моркву краще всього порізати соломкою або невеликими кубиками, кружечками (терти на тертці не потрібно).
Додати овочі в сковороду до яловичині, влити невелику кількість води з фільтра і тушкувати заготівлю приблизно 15 хв. на середньому вогні, час від часу перемішуючи масу.
Для соусу змішати молоко, борошно, посолити, поперчити і ретельно все розмішати, щоб не залишилося грудочок.
Соус додати в сковороду до яловичині, готувати, періодично розмішуючи, десь півгодини.
Подавати смачний бефстроганов з розсипчастими круп’яними кашами.