Класичний бефстроганов з яловичини – 8 рецептів з фото покроково

Смачний рецепт бефстроганова з яловичини з підливою

Яловичина дуже корисна для зростаючого дитячого організму, тому бефстроганов стане відмінним варіантом м’ясної страви для дитини від 3 років. Зазвичай діти люблять це блюдо не тільки за його м’якість і відсутність різкого смаку, але і за ароматну соковиту підливку.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 600 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Помідор – 1 шт.;
  • Грецький Йогурт без добавок – 150 г;
  • Вода – 160 мл;
  • Томатна паста – 0,5 ст. л.;
  • Борошно пшеничне – 1 ч. л.;
  • Оливкова олія – 2-3 ст. л.;
  • Лавровий Лист – 2 шт.;
  • Сіль, чорний перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Для приготування бажано купити м’ясо з лопаткової частини. Яловичину вимити в холодній воді, обсушити паперовими рушниками. Порізати його за допомогою гострого ножа на тонкі довгі брусочки.
  • Цибуля очистити від лушпиння, сполоснути і нарізати півкільцями.
  • Помідор потримати в окропі близько 2-3 хв., зняти шкірку, видалити щільну білу частину. Порізати на дрібні кубики.
  • Сковороду поставити на сильний вогонь, влити оливкову олію і розжарити. Обсмажувати м’ясну соломку до стану золотистої рум’яності (2-3 хв.), прибрати на тарілку і дати злегка охолонути.
  • Викласти нарізану цибулю в сковороду, де смажилося м’ясо. Додати туди ж трохи олії. Обсмажити 2-3 хв, потім всипати борошно, перемішати і смажити ще 1 хв.
  • Додати засмажку помідор, зливши з неї рідину. Через 4 хв. покласти томатну пасту і грецький йогурт. Додати води і розмішати.
  • Отриману підливку посолити, поперчити, додати лавровий лист. Викласти в сковороду брусочки яловичини і перемішати.
  • Тушкувати на повільному вогні під закритою кришкою близько 20 хв.
  • Приємного апетиту!