Класична шарлотка з яблуками в духовці – 8 простих рецептів з фото покроково
Рецепт шарлотки з корицею
Кориця і яблука створені один для одного. Шарлотка, приготована на їх основі, виходить самої неймовірно смачною і ароматною. А продукти для приготування завжди є у кожної господині.
Інгредієнти:
Пшеничне борошно і цукор – по 1 ст.
Яйце – 4 шт.
Розпушувач для тіста і кориця – по 1 ч. л.
Яблука – 5 шт.
Цукор ванільний – 1/2 пак.
Процес приготування:
У посуді для замісу тіста збийте яйця з цукром. Можете збивати звичайним віночком протягом 2-3 хвилин.
Насипте до збитим яйцям потрібну кількість борошна, розпушувач, ванільний цукор, корицю і замісіть тісто до однорідної, без грудок стану. Тісто має бути густуватим.
Яблука візьміть кислуватих сортів, помийте і наріжте на тонкі часточки.
Перекладіть їх в тісто і акуратно, щоб не пошкодити часточки, перемішайте.
Форму для випічки застелити пергаментним папером, намажте маслом і посипати манкою.
Випікайте шарлотку при 180° протягом 40 хвилин. Вона повинна зверху зарум’яниться. Перевірити готовність зубочисткою.
Спечену шарлотку трохи остудіть у вимкненій духовці.
Потім виймайте з форми і нарізуйте порційними шматочками.