Класична шарлотка з яблуками в духовці – 8 простих рецептів з фото покроково

Рецепт шарлотки з корицею

Кориця і яблука створені один для одного. Шарлотка, приготована на їх основі, виходить самої неймовірно смачною і ароматною. А продукти для приготування завжди є у кожної господині.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно і цукор – по 1 ст.
  • Яйце – 4 шт.
  • Розпушувач для тіста і кориця – по 1 ч. л.
  • Яблука – 5 шт.
  • Цукор ванільний – 1/2 пак.

Процес приготування:

  • У посуді для замісу тіста збийте яйця з цукром. Можете збивати звичайним віночком протягом 2-3 хвилин.
  • Насипте до збитим яйцям потрібну кількість борошна, розпушувач, ванільний цукор, корицю і замісіть тісто до однорідної, без грудок стану. Тісто має бути густуватим.
  • Яблука візьміть кислуватих сортів, помийте і наріжте на тонкі часточки.
  • Перекладіть їх в тісто і акуратно, щоб не пошкодити часточки, перемішайте.
  • Форму для випічки застелити пергаментним папером, намажте маслом і посипати манкою.
  • Випікайте шарлотку при 180° протягом 40 хвилин. Вона повинна зверху зарум’яниться. Перевірити готовність зубочисткою.
  • Спечену шарлотку трохи остудіть у вимкненій духовці.
  • Потім виймайте з форми і нарізуйте порційними шматочками.
  • Приємного чаювання!