Класична шарлотка з яблуками в духовці – 8 простих рецептів з фото покроково

Пишна шарлотка з яблуками в духовці зі сметаною

Цей рецепт призначений для любителів здивувати своїх близьких і гостей нової випічкою. Приготуйте яблучну шарлотку на сметані.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 1ст.
  • Цукор і сметана – по 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 0.5 ч. л.
  • Яблука – 5 шт.

Процес приготування:

  • Розбийте в посуд для замішування тіста яйця і за допомогою міксера їх добре збийте до утворення стійкої піни.
  • Потім насипте до них потрібну кількість цукру і суміш перемішайте, щоб цукор повністю розчинився.
  • Додайте до цієї суміші сметану (візьміть сметану середньої жирності: 15-20 %) і ще раз перемішайте.
  • Потім, продовжуючи процес замісу, порційно додайте просіяне на сито борошно. Тісто замістити до однорідного і без грудочок стану. В кінці замісу насипте до тесту соду, щоб пиріг став пишним при випічці.
  • Підготуйте яблука. Їх промийте, видаліть серцевину з насінням, наріжте довільними, тільки не дрібними шматочками, збризніть лимонним соком і посипте корицею.
  • Форму для випічки застелити пекарської папером, намажте олією і посипте панірувальними сухарями.
  • На дно форми покладіть підготовлені яблука.
  • Залийте їх зверху тістом.
  • Запікайте шарлотку при 180° протягом 40 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною паличкою випічки.
  • Вимкніть Духовку і залиште в ній шарлотку на 30 хвилин, щоб вона не осіла від перепаду температури.
  • Потім спечений пиріг переверніть на блюдо. Яблучна начинка буде при цьому зверху. Можна подавати до столу.
  • Їжте на здоров’я і готуйте із задоволенням!