Класична шарлотка з яблуками в духовці – 8 простих рецептів з фото покроково
Пишна шарлотка з яблуками в духовці зі сметаною
Цей рецепт призначений для любителів здивувати своїх близьких і гостей нової випічкою. Приготуйте яблучну шарлотку на сметані.
Інгредієнти:
Пшеничне борошно – 1ст.
Цукор і сметана – по 1 ст.
Яйце – 2 шт.
Сода – 0.5 ч. л.
Яблука – 5 шт.
Процес приготування:
Розбийте в посуд для замішування тіста яйця і за допомогою міксера їх добре збийте до утворення стійкої піни.
Потім насипте до них потрібну кількість цукру і суміш перемішайте, щоб цукор повністю розчинився.
Додайте до цієї суміші сметану (візьміть сметану середньої жирності: 15-20 %) і ще раз перемішайте.
Потім, продовжуючи процес замісу, порційно додайте просіяне на сито борошно. Тісто замістити до однорідного і без грудочок стану. В кінці замісу насипте до тесту соду, щоб пиріг став пишним при випічці.
Підготуйте яблука. Їх промийте, видаліть серцевину з насінням, наріжте довільними, тільки не дрібними шматочками, збризніть лимонним соком і посипте корицею.
Форму для випічки застелити пекарської папером, намажте олією і посипте панірувальними сухарями.
На дно форми покладіть підготовлені яблука.
Залийте їх зверху тістом.
Запікайте шарлотку при 180° протягом 40 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною паличкою випічки.
Вимкніть Духовку і залиште в ній шарлотку на 30 хвилин, щоб вона не осіла від перепаду температури.
Потім спечений пиріг переверніть на блюдо. Яблучна начинка буде при цьому зверху. Можна подавати до столу.