Пишна шарлотка з додаванням соди
Вам надається рецепт дивовижно смачною і пишною яблучної шарлотки на соді. Це зручно, коли під руками немає розпушувача для тіста.
Інгредієнти:
- Борошно і цукор – по 1 ст.
- Яйце – 4 шт.
- Харчова сода і столовий оцет – по 1 ч. л.
- Кориця – 0.5 ч. л.
- Яблука – 4-5 шт.
Процес приготування:
Спочатку розігрійте до 180° духовку.
Яблука промийте, зніміть шкірку і видаліть серцевину з насінням.
Наріжте яблука середніми шматочками довільної форми.
У глибокій мисочці збийте міксером або віночком яйця з цукром до стану рідкої піни.
В отриману яєчно-цукрову суміш насипте просіяне на сито борошно.
Соду погасите в ложці столовим оцтом і цю шипящую масу вилийте в тісто.
Замісіть однорідне тісто. Густота його повинна бути, як у сметани.
Форму для випічки застелити пергаментним папером і змастіть рослинною олією.
На дно форми покладіть нарізані яблука і посипте їх меленою корицею.
Яблука залийте приготованим тестом.
Випікайте шарлотку в розігрітій духовці протягом 30 хвилин.
Перевірити готовність зубочисткою випічки.
Шарлотку охолодіть у вимкненій духовці.
Посипте його зверху цукровою пудрою, розріжте на шматочки і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Сторінка:
1 2 3 4 5 6 7 8