Класична шарлотка з яблуками в духовці – 8 простих рецептів з фото покроково

Пишна шарлотка з додаванням соди

Вам надається рецепт дивовижно смачною і пишною яблучної шарлотки на соді. Це зручно, коли під руками немає розпушувача для тіста.

Інгредієнти:

  • Борошно і цукор – по 1 ст.
  • Яйце – 4 шт.
  • Харчова сода і столовий оцет – по 1 ч. л.
  • Кориця – 0.5 ч. л.
  • Яблука – 4-5 шт.

Процес приготування:

  • Спочатку розігрійте до 180° духовку.
  • Яблука промийте, зніміть шкірку і видаліть серцевину з насінням.
  • Наріжте яблука середніми шматочками довільної форми.
  • У глибокій мисочці збийте міксером або віночком яйця з цукром до стану рідкої піни.
  • В отриману яєчно-цукрову суміш насипте просіяне на сито борошно.
  • Соду погасите в ложці столовим оцтом і цю шипящую масу вилийте в тісто.
  • Замісіть однорідне тісто. Густота його повинна бути, як у сметани.
  • Форму для випічки застелити пергаментним папером і змастіть рослинною олією.
  • На дно форми покладіть нарізані яблука і посипте їх меленою корицею.
  • Яблука залийте приготованим тестом.
  • Випікайте шарлотку в розігрітій духовці протягом 30 хвилин.
  • Перевірити готовність зубочисткою випічки.
  • Шарлотку охолодіть у вимкненій духовці.
  • Посипте його зверху цукровою пудрою, розріжте на шматочки і подайте до столу.
  • Приємного апетиту!