Класична шарлотка з яблуками в духовці – 8 простих рецептів з фото покроково
Класична шарлотка з яблуками на кефірі
У даному рецепті вам пропонується приготувати тісто для шарлотки на основі кефіру. Він додасть десерту новий смак, гарний зовнішній вигляд (висоту і пишність) і зробить текстуру шарлотки більш вологою і ніжною, ніж приготовленої тільки на яйцях. Яблука для цієї випічки візьміть кислих сортів.
Інгредієнти:
Борошно – 2 ст.
Кефір і цукор – по 1 ст.
Яйце – 2 шт.
Сода – 1 ч. л.
Яблука – 5 шт.
Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Наливаємо в посуд для замісу тіста трохи підігрітий кефір і додаємо до нього соду. Перемішуємо кефір до появи пухирців повітря.
В інший посуд розбиваємо яйця, насипаємо до них потрібну кількість цукру і дрібку солі для розкриття солодкого смаку випічки.
З допомогою міксера яйця з цукром трохи збиваємо, тільки до появи на поверхні пінки.
З’єднуємо разом кефір і збиті яйця і швидко перемішуємо.
Потім порційно додаємо до цієї суміші просіяне борошно, продовжуючи заміс тіста міксером на невеликій швидкості. Тісто має бути не дуже рідким і не густим, а як на оладки. Постарайтеся вловити цей момент і запам’ятати. Для кращої пишноти тесту можете замінити 1/5 частини борошна на картопляний крохмаль.
По особистому смаку можете додати до тесту трохи ванілі або кориці.
Яблука миємо й нарізаємо середніми шматочками, перекладаємо в тісто і перемішуємо. Яблука можна замінити будь-якими сезонними фруктами: нектаринами, грушами, сливами.
Форму для випічки застеляємо пергаментним папером, змащуємо рослинним маслом і переливаємо в неї тісто з яблуками.
Випікаємо шарлотку протягом 40 хвилин при 180°. Перевіряємо зубочисткою готовність випічки.
Готову шарлотку перекладаємо на красиву тарілку і зверху намазуємо варенням.