Класична шарлотка з яблуками в духовці – 8 простих рецептів з фото покроково

Класична шарлотка з яблуками на кефірі

У даному рецепті вам пропонується приготувати тісто для шарлотки на основі кефіру. Він додасть десерту новий смак, гарний зовнішній вигляд (висоту і пишність) і зробить текстуру шарлотки більш вологою і ніжною, ніж приготовленої тільки на яйцях. Яблука для цієї випічки візьміть кислих сортів.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Кефір і цукор – по 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Яблука – 5 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  • Наливаємо в посуд для замісу тіста трохи підігрітий кефір і додаємо до нього соду. Перемішуємо кефір до появи пухирців повітря.
  • В інший посуд розбиваємо яйця, насипаємо до них потрібну кількість цукру і дрібку солі для розкриття солодкого смаку випічки.
  • З допомогою міксера яйця з цукром трохи збиваємо, тільки до появи на поверхні пінки.
  • З’єднуємо разом кефір і збиті яйця і швидко перемішуємо.
  • Потім порційно додаємо до цієї суміші просіяне борошно, продовжуючи заміс тіста міксером на невеликій швидкості. Тісто має бути не дуже рідким і не густим, а як на оладки. Постарайтеся вловити цей момент і запам’ятати. Для кращої пишноти тесту можете замінити 1/5 частини борошна на картопляний крохмаль.
  • По особистому смаку можете додати до тесту трохи ванілі або кориці.
  • Яблука миємо й нарізаємо середніми шматочками, перекладаємо в тісто і перемішуємо. Яблука можна замінити будь-якими сезонними фруктами: нектаринами, грушами, сливами.
  • Форму для випічки застеляємо пергаментним папером, змащуємо рослинним маслом і переливаємо в неї тісто з яблуками.
  • Випікаємо шарлотку протягом 40 хвилин при 180°. Перевіряємо зубочисткою готовність випічки.
  • Готову шарлотку перекладаємо на красиву тарілку і зверху намазуємо варенням.
  • Приємного чаювання!