Класична шарлотка з яблуками в духовці – 8 простих рецептів з фото покроково

Класична шарлотка з яблуками з ваніліном

Це рецепт швидкого, простого і приголомшливо смачного яблучного пирога. Приготувати його дуже зручно, коли гості на порозі і потрібен солодкий десерт до чаю. Ванілін додасть такий випічці чудовий аромат.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне і цукор – по 1 ст.
  • Яйце – 4 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Яблука – 700 р.
  • Рослинне масло – 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Спочатку готуємо яблука. Їх промиваючи холодною водою, видаляємо серединки з насінням і шаткуємо на тонкі часточки.
  • Включаємо духовку нагріваємо до 180°.
  • У глибоку мисочку для замісу тіста розбиваємо курячі яйця, насипаємо до них потрібну кількість цукру, ванілін і з допомогою міксера на великій швидкості все збиваємо в пишну масу, адже розпушувач для тіста в даному рецепті не застосовується.
  • Порційно в цю яєчно-цукрову суміш обов’язково додаємо просіяне борошно і міксером на маленькій швидкості замішуємо тісто до однорідної текстури.
  • Форму застеляємо шматочком паперу для випічки і трохи змащуємо її рослинним маслом.
  • В цю форму наливаємо ½ частину тіста.
  • На нього рівним шаром розкладаємо нарізані яблука.
  • Потім заливаємо яблука другою частиною тіста.
  • Верх тіста прикрашаємо яблучними часточками.
  • Випікаємо шарлотку в розігрітій духовці протягом 30 хвилин.
  • Спечений десерт трохи охолоджуємо.
  • Потім перекладаємо його на велику плоску тарілку і несемо на стіл.
  • Їжте на здоров’я!