Класична шарлотка з яблуками в духовці – 8 простих рецептів з фото покроково
Класична шарлотка з яблуками з ваніліном
Це рецепт швидкого, простого і приголомшливо смачного яблучного пирога. Приготувати його дуже зручно, коли гості на порозі і потрібен солодкий десерт до чаю. Ванілін додасть такий випічці чудовий аромат.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне і цукор – по 1 ст.
Яйце – 4 шт.
Ванілін – 1 щіпка.
Яблука – 700 р.
Рослинне масло – 1 ст. л.
Процес приготування:
Спочатку готуємо яблука. Їх промиваючи холодною водою, видаляємо серединки з насінням і шаткуємо на тонкі часточки.
Включаємо духовку нагріваємо до 180°.
У глибоку мисочку для замісу тіста розбиваємо курячі яйця, насипаємо до них потрібну кількість цукру, ванілін і з допомогою міксера на великій швидкості все збиваємо в пишну масу, адже розпушувач для тіста в даному рецепті не застосовується.
Порційно в цю яєчно-цукрову суміш обов’язково додаємо просіяне борошно і міксером на маленькій швидкості замішуємо тісто до однорідної текстури.
Форму застеляємо шматочком паперу для випічки і трохи змащуємо її рослинним маслом.
В цю форму наливаємо ½ частину тіста.
На нього рівним шаром розкладаємо нарізані яблука.
Потім заливаємо яблука другою частиною тіста.
Верх тіста прикрашаємо яблучними часточками.
Випікаємо шарлотку в розігрітій духовці протягом 30 хвилин.
Спечений десерт трохи охолоджуємо.
Потім перекладаємо його на велику плоску тарілку і несемо на стіл.