Класична шарлотка з яблуками в духовці – 8 простих рецептів з фото покроково
Повітряна шарлотка з додаванням розпушувача
Це ще один рецепт смачного десерту до чаю або кави. Готувати тісто будемо тільки на курячих яйцях і з розпушувачем. Це буде по суті бісквітне тісто.
Інгредієнти:
Пшеничне борошно вищого сорту і цукор – по 1 ст.
Яйце – 4 шт.
Розпушувач – ½ ч. л.
Яблука – 5 шт.
Процес приготування:
У посуд для замішування тіста розбийте охолоджені курячі яйця.
Насипте до яєць потрібну кількість цукру і з допомогою міксера на великій швидкості збийте яйця до збільшення маси в об’ємі в три рази. Для отримання тіста кращої якості можете окремо збити білки і жовтки.
Просійте на ситі пшеничне борошно і перемішайте її з пекарським порошком (розпушувачем).
Борошно порціями додайте в тісто, продовжуючи заміс міксером на невеликій швидкості. Тісто замішують недовго, лише до однорідного стану.
Яблука промийте, видаліть серединки з насінням і наріжте середніми шматочками. Щоб вони не потемніли, збризніть їх лимонним соком. Додайте до яблук трохи кориці і полийте рослинним маслом, тоді вони добре зберігають форму при випічці.
Перекладіть яблука в тісто і акуратно перемішайте.
Підготуйте форму для випічки і перелийте в неї підготовлене тісто.
Випікайте шарлотку в духовці, розігрітій до 180°, протягом 40 хвилин.
Час випічки залежить від висоти форми. Невисокий пиріг пропікається швидше. Перевірте готовність шарлотки. Вимкніть Духовку і залиште в ній пиріг на деякий час для охолодження.
Шарлотка готова! Пригощайте своїх близьких і гостей.