Класична шарлотка з яблуками в духовці – 8 простих рецептів з фото покроково

Повітряна шарлотка з додаванням розпушувача

Це ще один рецепт смачного десерту до чаю або кави. Готувати тісто будемо тільки на курячих яйцях і з розпушувачем. Це буде по суті бісквітне тісто.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно вищого сорту і цукор – по 1 ст.
  • Яйце – 4 шт.
  • Розпушувач – ½ ч. л.
  • Яблука – 5 шт.

Процес приготування:

  • У посуд для замішування тіста розбийте охолоджені курячі яйця.
  • Насипте до яєць потрібну кількість цукру і з допомогою міксера на великій швидкості збийте яйця до збільшення маси в об’ємі в три рази. Для отримання тіста кращої якості можете окремо збити білки і жовтки.
  • Просійте на ситі пшеничне борошно і перемішайте її з пекарським порошком (розпушувачем).
  • Борошно порціями додайте в тісто, продовжуючи заміс міксером на невеликій швидкості. Тісто замішують недовго, лише до однорідного стану.
  • Яблука промийте, видаліть серединки з насінням і наріжте середніми шматочками. Щоб вони не потемніли, збризніть їх лимонним соком. Додайте до яблук трохи кориці і полийте рослинним маслом, тоді вони добре зберігають форму при випічці.
  • Перекладіть яблука в тісто і акуратно перемішайте.
  • Підготуйте форму для випічки і перелийте в неї підготовлене тісто.
  • Випікайте шарлотку в духовці, розігрітій до 180°, протягом 40 хвилин.
  • Час випічки залежить від висоти форми. Невисокий пиріг пропікається швидше. Перевірте готовність шарлотки. Вимкніть Духовку і залиште в ній пиріг на деякий час для охолодження.
  • Шарлотка готова! Пригощайте своїх близьких і гостей.