Класична шарлотка з яблуками в духовці – 8 простих рецептів з фото покроково
Шарлотка в духовці з молоком
За пропонованим рецептом ви можете спекти яблучну шарлотку на молоці. Така випічка завжди виходить соковитою, ніжною і дуже смачною. Рецепт простий, під силу навіть дитині. Продукти для її приготування завжди знайдуться в холодильнику.
Інгредієнти:
Борошно – 1 ст.
Молоко – ½ ст.
Яйце – 2 шт.
Цукор – 2 ст. л.
Рослинне масло – 1 ст. л.
Розпушувач для тіста – 1.5 ч. л.
Яблука – 2-3 шт.
Цукрова пудра для посипання.
Процес приготування:
У посуд для замішування тіста розбийте яйця. Насипте до них дві ложки цукру.
З допомогою міксера яйця з цукром збийте до збільшення в об’ємі в два рази.
В отриману масу налийте потрібну кількість молока і рослинної олії і перемішайте суміш.
Всипте в суміш просіяне на сито борошно і розпушувач для тіста.
Міксером на невеликій швидкості замісіть тісто до консистенції густої сметани. Кількість борошна можна змінити, щоб отримати потрібну густоту тіста.
Яблука помийте і наріжте довільними шматочками, тільки не дуже маленькими, щоб не загубився смак при випічці.
Яблука перекладіть тісто і перемішайте.
Духовку нагрійте до 180°.
Застеліть папером форму для випічки і намажте її невеликою кількістю масла. Посипте форму манкою або панірувальними сухарями, але можна обійтися і без них.
Тісто перекладіть у форму.
Запікайте шарлотку в розігрітій духовці протягом 30-35 хвилин. Вона повинна покритися зверху золотистою скоринкою.
Спечену шарлотку трохи остудіть, присипте пудрою з цукру і можете пригощати своїх близьких.