Класична шарлотка з яблуками в духовці – 8 простих рецептів з фото покроково

Шарлотка в духовці з молоком

За пропонованим рецептом ви можете спекти яблучну шарлотку на молоці. Така випічка завжди виходить соковитою, ніжною і дуже смачною. Рецепт простий, під силу навіть дитині. Продукти для її приготування завжди знайдуться в холодильнику.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Молоко – ½ ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Рослинне масло – 1 ст. л.
  • Розпушувач для тіста – 1.5 ч. л.
  • Яблука – 2-3 шт.
  • Цукрова пудра для посипання.

Процес приготування:

  • У посуд для замішування тіста розбийте яйця. Насипте до них дві ложки цукру.
  • З допомогою міксера яйця з цукром збийте до збільшення в об’ємі в два рази.
  • В отриману масу налийте потрібну кількість молока і рослинної олії і перемішайте суміш.
  • Всипте в суміш просіяне на сито борошно і розпушувач для тіста.
  • Міксером на невеликій швидкості замісіть тісто до консистенції густої сметани. Кількість борошна можна змінити, щоб отримати потрібну густоту тіста.
  • Яблука помийте і наріжте довільними шматочками, тільки не дуже маленькими, щоб не загубився смак при випічці.
  • Яблука перекладіть тісто і перемішайте.
  • Духовку нагрійте до 180°.
  • Застеліть папером форму для випічки і намажте її невеликою кількістю масла. Посипте форму манкою або панірувальними сухарями, але можна обійтися і без них.
  • Тісто перекладіть у форму.
  • Запікайте шарлотку в розігрітій духовці протягом 30-35 хвилин. Вона повинна покритися зверху золотистою скоринкою.
  • Спечену шарлотку трохи остудіть, присипте пудрою з цукру і можете пригощати своїх близьких.
  • Їжте на здоров’я!