Класична аджика без варіння – 8 рецептів на зиму з фото покроково
Солодка аджика з помідор і часнику на зиму
Апетитна гостро-солодка закуска прекрасно підійде до будь-якої м’ясної страви. Простота приготування цієї страви полягає в тому, що аджику за даним рецептом варити зовсім не потрібно. Приготування займе у вас не більше півгодини в сумі.
Інгредієнти:
Томати – 2 кг.
Гострий перець чилі – 5 шт.
Цукор – 1/2 ст.
Оцет столовий 9% — 100 мл
Сіль – 2 ст. л.
Часник – 4 головки
Процес приготування:
Перед початком приготування солодкої сирої аджики потрібно підготувати всі необхідні для цього продукти. Оцет, цукор і сіль потрібно відміряти, потім очистити часник.
Перець чилі потрібно вимити (обробляйте його в рукавичках) і вийняти насіння, щоб аджика не вийшла занадто гострою.
Часник і гіркий перець прокрутіть через м’ясорубку; замість м’ясорубки відмінно підійде і кухонний комбайн або блендер. Продукти подрібнюйте до такої консистенції, щоб вам подобалося і було комфортно їсти приправу.
Томати ретельно промити в гарячій воді, а потім перебити за допомогою блендера або м’ясорубки до прийнятної вами консистенції. Потім додайте томатне пюре до інших інгредієнтів.
Всипте в ємність з аджикою цукровий пісок, сіль, а також влийте оцет і добре перемішайте інгредієнти. Залиште закуску настоюватися близько години, а в цей час підготуйте банки з кришками.
Банки для закачування сирої аджики ретельно стерилізуйте зручним для вас способом, а також прокип’ятіть кришки. Готову аджику розкладіть по сухим стерильним банкам, а стерильні кришки герметично закрутіть на банках.
Готову гостро-солодкий аджику з часнику і томатів без варіння можна зберігати в холодильнику або холодному погребі на протязі року. Прекрасна Закуска з хлібом або картоплею, а також вона прекрасно поєднується з м’ясом.