Класична аджика без варіння – 8 рецептів на зиму з фото покроково
Аджика з помідором, часником і гострим перцем
Гостра, але при цьому ніжна по консистенції аджика виходить з помідорів з гострим перцем і часником. Дивовижна закуска, родом з Кавказу, нікого не залишить байдужим в холодний зимовий чи осінній день.
Інгредієнти:
Стиглі томати – 1,5 кг.
Перець гострий червоний – 6 шт.
Часник – 4 головки
Оцет столовий – 100 мл
Кінза – ½ пучка
Базилік – ½ пучка
Селера (листя) – 1 пучок
Сіль поварена – 3 ст. л.
Цукровий пісок – ¼ ст.
Процес приготування:
Підготуйте і викладіть на стіл всі продукти, які потрібні для приготування аджики. Сіль, цукор і столовий оцет відразу ж відміряйте в потрібній кількості, а часник очистіть від лушпиння. Зелень промийте і дайте їй обсохнути.
Зробіть на кожному помідорі неглибокі надрізи, щоб лопнула шкірка томатів. Закип’ятіть в чайнику воду, а потім облийте плоди і зніміть з них шкірку. Помідори відкладіть в сторону і займіться перцями.
Надіньте тонкі рукавички і акуратно вимийте гострий перець чилі. Видаліть плодоніжки у плодів, а насіння можете не виймати – так закуска буде більш гострою. Перчики наріжте на довільні шматки і пропустіть через м’ясорубку разом з часником і зеленню.
Помідори можете збити в блендері або подрібнити в м’ясорубці до отримання пюре. Томатну масу відправте в будь-яку глибоку неметалічну посуд і потім почніть змішувати аджику.
Подрібнені часник і гострий перець з зеленню додайте в ємність з томатами, після чого всипте кухонну сіль, цукровий пісок і влийте оцет. Інгредієнти перемішайте і дайте суміші настоятися протягом години на кухні.
Поки настоюється ваша томатно-часникова гостра аджика в мисці, стерилізуйте скляні банки і кришки для них. У стерильну і абсолютно суху посуд розподіліть аджику і швидко закрутіть кришку.
Закуска, приготовлена таким способом, може зберігатися в холодильнику або холодному погребі до року. Подавати закуску можна соло або в компанії м’ясних і картопляних страв.