Класична аджика без варіння – 8 рецептів на зиму з фото покроково
Сира аджика з морквою на зиму
В аджику можна додавати майже все що завгодно, в залежності від ваших особистих переваг. Морква чудово поєднується з основними інгредієнтами закуски і надає їй більш цікаву структуру. Спробуйте!
Інгредієнти:
Томати – 1 кг.
Перець солодкий – 350 гр.
Морква свіжа – 250 гр.
Перець гіркий – 2 шт.
Часник – 1 головка
Зелень будь – яка- 1 пучок
Оцет – 100 мл
Сіль – за смаком
Процес приготування:
Помідори вимийте і, зробивши на них хрестоподібні надрізи, зніміть шкірку попередньо обшпаривши плоди окропом. Солодкий перець і моркву вимийте; перець очистіть від насіння і перегородок, видаліть плодоніжки теж. Морква просто очистіть від шкірки.
Очистіть часник від лушпиння, а вашу улюблену зелень промийте, дайте їй стекти і добре обсохнути. Гострий перець мийте і очищайте, заздалегідь надівши на руки рукавички. Якщо ви не видалите насіння з перцю, аджика буде ще більш гострою.
В м’ясорубці прокрутіть гіркий і солодкий перець, моркву з часником, зелень. Потім пропустіть через м’ясорубку томати або подрібніть за допомогою блендера, щоб надати аджике більш кремову консистенцію.
У неметалевої ємності з’єднайте томатне пюре і суміш перців, моркви, зелені і часнику. Всипте в ємність з усіма продуктами цукор, сіль, а також влийте оцет. Аджику відправте в холодильник мінімум години на два-три, для того щоб страва настоялося і наситилося смаком.
Ідеальний спосіб стерилізації банок для закриття сирих закусок – це стерилізація в мікрохвильовій печі або духовці. Свіжу аджику потрібно розподілити ще гарячі, абсолютно сухі ємкості і закрутити стерильними кришками.
Закуску зберігайте в холодильнику, в льосі або (в зимовий час) в шафі на лоджії. Термін придатності продукту – один рік, при дотриманні всіх умов зберігання та приготування.