Класична аджика без варіння – 8 рецептів на зиму з фото покроково

Покроковий рецепт приготування аджики з болгарським перцем

Більш м’яку текстуру аджика набуває при додаванні до її складу помідорів. В міру гостра і ароматна аджика припаде до смаку навіть тим, хто не може з’їсти багато гострих закусок. Сира аджика у банках захистить ваш імунітет в холодну пору року краще всяких вітамінів.

Інгредієнти:

  • Стиглі томати – 1 кг.
  • Перець солодкий червоний – 1 кг.
  • Часник – 4 головки
  • Оцет столовий – 100 мл
  • Кінза – ½ пучка
  • Базилік – ½ пучка
  • Сіль поварена – 3 ст. л.
  • Цукровий пісок – ¼ ст.

Процес приготування:

  • Всі продукти, необхідні для приготування аджики підготуйте і викладіть на стіл. Сіль, цукор і столовий оцет відміряйте, а часник очистіть і промийте. Овочі вимийте.
  • Зробіть на кожному помідорі надрізи хрест-навхрест. Закип’ятіть в чайнику воду, а потім облийте томати, щоб легко зняти з них шкірку. Помідори відкладіть в сторону і займіться перцями.
  • Вимиті в проточній воді перці очистіть від насіння і перегородок, видаліть плодоніжки. Наріжте перці на шматки довільного розміру. Перець разом з цибулею пропустіть через м’ясорубку або кухонний комбайн.
  • Помідори можете збити в блендері або пропустити через м’ясорубку, щоб вийшло пюре. Потім дрібно порубаєте кінзу і базилік (обов’язково вимиті) і з’єднайте з томатним пюре.
  • Подрібнені часник і перець додайте в ємність з томатами і зеленню, а потім додайте всю сіль, цукровий пісок і оцет. Інгредієнти перемішайте і дайте суміші настоятися протягом години в кімнаті.
  • Поки настоюється аджика в мисці, стерилізуйте скляні банки і кришки для них. Посуд має бути стерильною і абсолютно сухою. По банкам розподіліть аджику і швидко закрутіть кришку.
  • Готову закуску зберігайте в холодильнику або холодному погребі до року, подалі від тепла та сонячних променів. Подавати закуску можна соло або в компанії м’ясних і картопляних страв.