Класична аджика без варіння – 8 рецептів на зиму з фото покроково
Простий і смачний рецепт аджики з яблуками
Аджика з яблуками у складі, що відрізняється своєю свіжістю та легкою кислинкою, в присмаку. Оскільки рецептів приготування аджики існує нескінченна безліч, той і цей спосіб має право на існування. Якщо сезон видався яблучним, то цілком можна використовувати фрукт і для такої страви.
Інгредієнти:
Томати – 1 кг.
Перець солодкий – 350 гр.
Яблука – 250 гр.
Перець гіркий – 2 шт.
Часник – 1 головка
Зелень будь – яка- 1 пучок
Оцет – 100 мл
Сіль – за смаком
Процес приготування:
Помідори вимийте і зробіть на них хрестоподібні надрізи, щоб зняти шкірку. Обшпарте окропом плоди, а потім акуратно зніміть шкірку з них. Солодкий перець вимийте і очистіть від насіння і перегородок, видаліть плодоніжки теж.
Очистіть часник від лушпиння, зелень промийте і дайте їй стекти і обсохнути. Скориставшись тонкими рукавичками промийте і очистіть гіркий перець, насіння можете залишити або видалити – на ваш розсуд.
В м’ясорубці прокрутіть гіркий і солодкий перець з часником і зеленню. Потім пропустіть через м’ясорубку томати і очищені яблука. Можете додатково збити яблука з томатами в блендері, щоб основа аджики була максимально кремовою.
У неметалевої ємності з’єднайте томатно-яблучне пюре і суміш перців, зелені і часнику. Всипте в ємність цукор, сіль і влийте оцет. Надішліть суміш інгредієнтів настоюватися в холодильнику години три, щоб смак закуски наситився.
Перед тим як закривати сиру аджику в банки, посуд потрібно ретельно простерилізувати. Ідеальний спосіб – це мікрохвильовка або духовка. Аджику потрібно розподілити ще гарячі, абсолютно сухі ємкості і закрутити стерильними кришками.
Готову кавказьку закуску приберіть в холодильник або льох для тривалого зберігання, але пам’ятайте, що зберігати її можна не більше року.