Картопляні деруни з м'ясом

Картопляні деруни з м’ясом – це цікаве доповнення традиційного білоруського страви, яке дозволяє зробити з гарніру повноцінний обід або вечерю. Виходить дуже ситно і смачно, але при цьому для приготування потрібно зовсім небагато продуктів і буквально кілька хвилин, проведених на кухні.
Картопляні деруни з м’ясом готують на сковороді або в духовці. Також можна їх обсмажити або запекти в мультиварці. Щоб страва не приїдалося, рецепт можна доповнити грибами, твердим сиром, овочами та зеленню. Також дуже добре з дерунами поєднуються різні соуси і підливи. Вони роблять страву більш ніжним і збалансованим. Найчастіше використовують заливку на основі сметани або вершків.
М’ясо в деруни додають практично в будь-якому вигляді. Це може бути фарш, відварне філе, ковбасні вироби, копченості та ін Картопля також можна подрібнити по-різному. Деяким більше подобається користуватися дрібної теркою, іншим – великої. Треті ж зовсім віддають перевагу блендеру або ж готовому картопляного пюре. Якісь пікантні спеції у деруни з м’ясом не додають, щоб вони не перебивали смак основних інгредієнтів.
Для того щоб деруни з м’ясом добре тримали форму, до них додають курячі яйця і борошно, а для більш ніжної консистенції – молоко або майонез.
Подають готові картопляні деруни з м’ясом теплими, хоча вони зберігають всі свої смакові якості і в холодному вигляді. До білоруським оладкам відмінно підійде свіжа сметана і овочевий салат. Також можна придумати більш цікавий соус, додавши до сметані часник і зелень або ж взявши за основу твердий сир.