Картопля тушкована в мультиварці

Тушкована картопля – здавна улюблена страва на Русі. Завдяки своїм живильним властивостям, картопля швидко дарує відчуття насичення і покращує травлення. З появою універсальної кухонної помічниці – мультиварки – процес приготування став ще простіше.
Мультиварка побудована таким чином, що продукти в ній довго терплять, максимально добираючи смак. Це дозволяє картоплі придбати ніжну розсипчасту консистенцію, але при цьому не втратити форму. Щоб отримати смачну страву, достатньо лише залити продукти водою і вибрати режим «Гасіння».
Важливо пам’ятати, що в мультиварку не можна класти зелений картопля, а всі потемнілі місця потрібно ретельно обрізати, інакше смак може сильно зіпсується.
При бажанні, можна приготувати картоплю в мультиварці, як окрему страву або гарнір, але також існує безліч оригінальних рецептів. Найпопулярніший з них – це жарке. Для цього до картоплі додають м’ясо в будь-якому вигляді. Це може бути свинина, яловичина, птиця. М’ясо може бути на кісточці, у вигляді невеликих кубиків, або фаршу.
Важливим інгредієнтом цього страви вважаються різноманітні приправи. Обов’язкові – це перець і лавровий лист. Інші спеції краще підбирати в залежності від рецепту.
Для різноманітності в картоплю можна додати сметану, майонез, томатну пасту або помідори, гриби, сир тощо
Подавати тушковану картоплю потрібно гарячої, прикрашаючи свіжої або сушеної зеленню.