Качка по-пекінськи в домашніх умовах – 6 покрокових рецептів з фото

Як правильно подати до столу і є качку по-пекінськи?

Якщо ви вже взялися за приготування такого вишуканого блюда, як качка по-пекінськи, то треба довести цю справу до кінця. Мало правильно її приготувати, але і для подачі качки по-пекінськи до столу, є деякі рекомендації, які ви можете виконати.

Перше, що потрібно знати, готову качку необхідно обробити. За китайською традицією птицю розрізають на 100 шматків, цього професійні кухарі навчаються додатково. Кістки, які залишаються після оброблення, обсмажують в клярі і потім варять з них суп.

Отже, тушку кладемо грудкою вниз, робимо надрізи над кісточками стегенець і далі по колу зрізаємо всю задню частину качки. Крила також відрізаємо, грудку відокремлюємо від кісток, передню частину знімаємо з стегенець і нарізаємо м’ясо шматочками, намагаємося це робити так, щоб на кожному шматочку була шкурка. Робимо це по можливості швидко, щоб качка не сильно охолола.

Щоб максимально відтворити атмосферу сходу, можна використовувати для сервіровки столу спеціальний посуд, а замість звичайних приладів запастися паличками.

Разом з качкою по-пекінськи подають нарізані овочі (свіжі огірки, маринована цибуля, імбир), соуси (хойсин, бобовий, гірчичний соус з чорничного варення) і спеціальні тонкі млинчики.

Шматочок курки мачає в соус, кладемо його на млинець, додаємо туди овочі за смаком, загортаємо і з задоволенням їмо. І ще одна маленька, але важлива деталь, млинець потрібно загортати від себе, за китайською традицією це приверне до вас успіх, процвітання і багатство.

Приємного апетиту!