Качка по-пекінськи в домашніх умовах – 6 покрокових рецептів з фото
Дуже смачна качка по-пекінськи, приготована в мультиварці
У домашніх умовах ви також можете приготувати качку по-пекінськи з допомогою мультиварки. Такий спосіб зможуть освоїти кулінари будь-якого рівня, а м’ясо вийде ніжним і соковитим.
Інгредієнти:
Тушка качки – 1 шт.
Вода – 200 мл
Соняшникова олія – 3 ст. л.
Часник – 5 зубчиків.
Чорний перець – за смаком.
Петрушка – 1 пучок.
Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Тушку очищаємо від залишків пір’я, промиваємо з усіх боків і всередині, видаляємо весь жир, залишаємо ненадовго, щоб стекла зайва рідина. Потім розрізаємо тушку на шматки.
Розтираємо В ступці приправи разом з сіллю. Змащуємо отриманою сумішшю м’ясо качки і ставимо в холодильник мінімум на 12 годин.
У чашу мультиварки наливаємо олію, викладаємо качку і заливаємо її водою так, щоб вона майже повністю була покрита рідиною. Встановлюємо на мультиварці режим «Гасіння», ставимо таймер на 2 години. Після сигналу про готовність, перевіряємо м’ясо, воно повинно потемніти і стати м’яким.
Якщо ваша мультиварка передбачає готування на двох рівнях, то ви можете разом з качкою приготувати на пару рис для гарніру.