Качка по-пекінськи в домашніх умовах – 6 покрокових рецептів з фото

Дуже смачна качка по-пекінськи, приготована в мультиварці

У домашніх умовах ви також можете приготувати качку по-пекінськи з допомогою мультиварки. Такий спосіб зможуть освоїти кулінари будь-якого рівня, а м’ясо вийде ніжним і соковитим.

Інгредієнти:

  • Тушка качки – 1 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Соняшникова олія – 3 ст. л.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Чорний перець – за смаком.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

  • Тушку очищаємо від залишків пір’я, промиваємо з усіх боків і всередині, видаляємо весь жир, залишаємо ненадовго, щоб стекла зайва рідина. Потім розрізаємо тушку на шматки.
  • Розтираємо В ступці приправи разом з сіллю. Змащуємо отриманою сумішшю м’ясо качки і ставимо в холодильник мінімум на 12 годин.
  • У чашу мультиварки наливаємо олію, викладаємо качку і заливаємо її водою так, щоб вона майже повністю була покрита рідиною. Встановлюємо на мультиварці режим «Гасіння», ставимо таймер на 2 години. Після сигналу про готовність, перевіряємо м’ясо, воно повинно потемніти і стати м’яким.
  • Якщо ваша мультиварка передбачає готування на двох рівнях, то ви можете разом з качкою приготувати на пару рис для гарніру.
  • Приємного апетиту!