Качка по-пекінськи в домашніх умовах – 6 покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт приготування качки з соусом хойсин

Зробити ваші страви ще більш смачними може правильно підібраний соус. Традиційно з качкою по-пекінськи подають соус хойсин, який готується з ферментованих бобів.

Інгредієнти:

  • Тушка качки – 1 шт.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Кунжутне масло – 1-2 ст. л.
  • Оцет рисовий – 80 мл
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Імбир – 2 ст. л.
  • Чорний перець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Для соусу:

  • Соєвий соус – 80 мл
  • Оцет – 40 мл
  • Чорний бобовий соус – 80 мл
  • Рідкий мед – 50 мл
  • Кунжутне масло – 20 мл
  • Соус чилі – 10 мл
  • Приправа китайська «Пять спецій» – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.

Процес приготування:

  • Качку потрошимо, видаляємо пір’я, шкіра качки повинна бути чистою, ретельно промиваємо і обрізаємо жирові прошарки.
  • Кип’ятимо достатню кількість води, щоб обшпарити всю тушку, після цього залишаємо на 5 хвилин, поки вода стече, потім витираємо качку насухо. Хересом натираємо всю поверхню тушки, чекаємо поки вона висохне і після цього натираємо качку сіллю зсередини і зовні. Насаджуємо качку на пляшку і ставимо її в глибоку ємність, куди буде збиратися рідина. Качку прибираємо в холодильник на 24 години, рідину періодично зливаємо. Через 12 годин змащуємо качку медом і ставимо назад в холодильник.
  • Змішуємо імбир, мелений чорний перець, столову ложку кунжутного масла і соєвого соусу. Цей соус втираємо у внутрішню поверхню качки і закріплюємо черевце шпажками або нитками. Сумішшю соєвого соусу і кунжутного масла змащуємо шкіру качки зовні.
  • Крильця і ніжки качки обмотуємо фольгою. Коли духовка розігріється до 220 градусів, викладаємо качку на решітку, під низ ставимо ємність, куди буде стікати жир. Запікаємо качку 120 хвилин, потім змащуємо її сумішшю меду і соєвого соусу зі всіх сторін і тому ставимо в духову, запікаємо ще 20-25 хвилин до появи золотистої скоринки.
  • Готуємо соус. У миску наливаємо соєвий соус, оцет і чорний бобовий соус, перемішуємо. Додаємо рідкий мед, потім додаємо соус чилі, кунжутне масло, знову перемішуємо. Подрібнюємо часник і також відправляємо в миску, і останнім кроком сиплемо китайську приправу «п’ять спецій». Ретельно збиваємо виделкою соус до однорідної консистенції, перекладаємо в скляний посуд, його можна зберігати в холодильнику не більше місяця.
  • Готову качку по-пекінськи розрізаємо на порції і подаємо до столу з приготовленим соусом хойсин.
  • Приємного апетиту!