Качка по-пекінськи в домашніх умовах – 6 покрокових рецептів з фото

Як запекти в духовці качку по-пекінськи з яблуками?

Вперше рецепт качки по-пекінськи був опублікований у книзі про здорову їжу персонального дієтолога імператора Китаю і довгий час вона вважалася делікатесом. З тих пір пройшло чимало часу і зараз можна знайти велику кількість варіацій рецептів знаменитої качки для приготування в домашніх умовах, ось один з них, качка по-пекінськи з яблуками.

Інгредієнти:

  • Тушка качки – 1 шт.
  • Яблука – 4-5 шт.
  • Соєвий соус – 80 мл
  • Оцет рисовий – 80 мл
  • Корінь імбиру – 1 шт.
  • Бадьян – 2 шт.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи (сичуанський перець, гвоздика, кориця, фенхель) – за смаком.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

  • Для початку тушку качки потрібно випатрати, добре вимити і висушити, зрізати жир з шиї і куприка.
  • Робимо маринад. У каструлю наливаємо воду, розчиняємо в ній мед, сиплемо спеції, бадьян, нарізаний імбир, наливаємо рисовий оцет і соєвий соус, добре перемішуємо, чекаємо, поки рідина закипить, і варимо кілька хвилин. Гарячим маринадом обдаємо качку з усіх боків.
  • Насаджуємо качку на пляшку і ставимо його в холодильник на 24 години. За годину до початку готування дістаємо качку з холодильника. Після закінчення години натираємо качку сіллю з усіх боків.
  • Яблука промиваємо, видаляємо ніжки і серцевину, ріжемо їх на часточки, посипаємо корицею.
  • Фаршируємо качку з яблуками, черевце скріплюємо нитками або великий шпажкою. Щоб качка мала акуратний вигляд можна перетягнути її ниткою, притиснувши крильця і ніжки до тулуба.
  • Розігріваємо духовку до 200 градусів, кладемо качку грудкою вгору на решітку, під низ ставимо піддон. Запікаємо 1,5-2 години до повної готовності і появи рум’яної скоринки. Частина яблук з готової качки можна дістати і прикрасити ними блюдо.
  • Приємного апетиту!