Качка по-пекінськи в домашніх умовах – 6 покрокових рецептів з фото
Як запекти в духовці качку по-пекінськи з яблуками?
Вперше рецепт качки по-пекінськи був опублікований у книзі про здорову їжу персонального дієтолога імператора Китаю і довгий час вона вважалася делікатесом. З тих пір пройшло чимало часу і зараз можна знайти велику кількість варіацій рецептів знаменитої качки для приготування в домашніх умовах, ось один з них, качка по-пекінськи з яблуками.
Інгредієнти:
Тушка качки – 1 шт.
Яблука – 4-5 шт.
Соєвий соус – 80 мл
Оцет рисовий – 80 мл
Корінь імбиру – 1 шт.
Бадьян – 2 шт.
Мед – 3 ст. л.
Сіль – за смаком.
Приправи (сичуанський перець, гвоздика, кориця, фенхель) – за смаком.
Вода – 2 л
Процес приготування:
Для початку тушку качки потрібно випатрати, добре вимити і висушити, зрізати жир з шиї і куприка.
Робимо маринад. У каструлю наливаємо воду, розчиняємо в ній мед, сиплемо спеції, бадьян, нарізаний імбир, наливаємо рисовий оцет і соєвий соус, добре перемішуємо, чекаємо, поки рідина закипить, і варимо кілька хвилин. Гарячим маринадом обдаємо качку з усіх боків.
Насаджуємо качку на пляшку і ставимо його в холодильник на 24 години. За годину до початку готування дістаємо качку з холодильника. Після закінчення години натираємо качку сіллю з усіх боків.
Яблука промиваємо, видаляємо ніжки і серцевину, ріжемо їх на часточки, посипаємо корицею.
Фаршируємо качку з яблуками, черевце скріплюємо нитками або великий шпажкою. Щоб качка мала акуратний вигляд можна перетягнути її ниткою, притиснувши крильця і ніжки до тулуба.
Розігріваємо духовку до 200 градусів, кладемо качку грудкою вгору на решітку, під низ ставимо піддон. Запікаємо 1,5-2 години до повної готовності і появи рум’яної скоринки. Частина яблук з готової качки можна дістати і прикрасити ними блюдо.