Качка по-пекінськи в домашніх умовах – 6 покрокових рецептів з фото

Як приготувати млинці для качки по-пекінськи?

У китайській кухні деякі страви подають разом з тонкими млинцями, зазвичай у них загортають м’ясо, овочі і поливають соусами. Тому млинці повинні бути еластичними, легкими з прісним смаком. Пропонуємо вам освоїти рецепт млинчиків, які можна подавати до качки по-пекінськи.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Вода – 125 мл
  • Кунжутне масло – 1-2 ст. л.

Процес приготування:

  • Воду наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, при замішуванні тіста вона повинна бути дуже гаряча.
  • Борошно просіваємо через сито, вона повинна пройнятися повітрям. Вливаємо гарячу воду і одну столову ложку кунжутної олії, швидкими рухами розмішуємо інгредієнти в мисці. Як тільки вся рідина вбереться, насипаємо на рівну поверхню трохи борошна і замішуємо тісто руками, залишаємо його під рушником на півгодини.
  • Катаємо з тіста «ковбаску», розрізаємо її на 10-12 рівних шматочків і формуємо з них кульки. Кожен кульку кладемо на посипаний борошном стіл і розкачуємо тонкий млинець, його поверхня змащуємо невеликою кількістю кунжутного масла – якщо ви будете млинці складати стопкою, це не дасть їм злипнутися.
  • На розігрітій сухій сковорідці з двох сторін обсмажуємо млинці. Важливо не перетримати їх на вогні, щоб вони не стали жорсткими.
  • Приємного апетиту!