Качка по-пекінськи в домашніх умовах – 6 покрокових рецептів з фото

Смачний і простий рецепт качка по-пекінськи з апельсинами

Давно не готували щось оригінальне? Зверніть увагу на качку по-пекінськи з апельсинами. Це воістину святкове блюдо, яке здивує ваших гостей своїм оригінальним смаком.

Інгредієнти:

  • Тушка качки – 1 шт.
  • Апельсини – 2-3 шт.
  • Лимон – 1шт.
  • Оцет рисовий – 80 мл
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Корінь імбиру – 1 шт.
  • Бадьян – 2 шт.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи (сичуанський перець, гвоздика, кориця, фенхель) – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.
  • Чебрець – за смаком.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

  • Качку потрібно випатрати, ретельно вимити, видалити залишки пір’я і прошарки жиру, витерти насухо.
  • У каструлю наливаємо воду, додаємо мед, спеції, бадьян, нарізаний імбир, рисовий оцет, соєвий соус і цедру апельсина, перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин. Получившимся маринадом ошпарюємо качку з усіх боків.
  • На підходящу за розміром пляшку насаджуємо качку, ставимо його в холодильник на 24 години. Перед приготуванням дістаємо з холодильника качку і залишаємо на годину при кімнатній температурі.
  • Натираємо цедру двох апельсинів і одного лимона, змішуємо її з сіллю і перцем. Натираємо цією сумішшю качку всередині і зовні.
  • У форму для запікання кладемо качку, ставимо її на 20 хвилин у розігріту до 220 градусів духовку. В цей час змішуємо соєвий соус, столову ложку меду і сік одного апельсина. Дістаємо качку з духовки, до неї у форму кладемо часточки апельсина, листя чебрецю і гілочки розмарину, поливаємо м’ясо частиною приготовленого соусу. Температуру духовки зменшуємо до 180 градусів і повертаємо туди форму з качкою. Запікаємо ще 1-1,5 години, періодично змащуючи поверхню качки залишилися соусом. До столу, качку можна подавати з апельсинами, які пекли в духовці, для гарніру приготуйте легкий овочевий салат.
  • Приємного апетиту!