Качка по-пекінськи в домашніх умовах – 6 покрокових рецептів з фото

Класичний рецепт приготування качки по-пекінськи в рукаві

Приготування м’яса у рукаві має ряд своїх плюсів. По-перше, це досить швидко, по-друге, м’ясо виходить соковитим, по-третє, не потрібно витрачати час на миття духовки і дека.

Інгредієнти:

  • Тушка качки – 1 шт.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 200 мл
  • Соус хойсин – 2 ст. л.
  • Корінь імбиру – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи (перець хуа-цзе, гвоздика, кориця, фенхель, аніс) – за смаком.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

  • Тушку качки добре промиваємо і висушуємо, зрізаємо жир з шиї і куприка.
  • Спеції подрібнюємо, імбир натираємо на дрібній тертці, часник пропускаємо через прес – все це змішуємо з двома столовими ложками соусу хойсин і сіллю. Цим маринадом будемо змащувати качку зсередини і його залишками наповнимо черевце. Отвір у тушці скріплюємо довгої дерев’яної шпажкою.
  • Кип’ятимо воду, солимо її, сиплемо половину столової ложки гвоздики, соловую ложку хуа-дзе, фенхелю і бадьяна, вливаємо соєвий соус. Цієї киплячій сумішшю ошпарюємо качку, робити це можна прямо над каструлею. Після чого качку залишаємо маринуватися в прохолодному місці мінімум 12 годин.
  • Качку кладемо в рукав, краю рукава зав’язуємо і маємо його на деко. Духовку розігріваємо до 200 градусів і запікаємо в ній тушку 60-80 хвилин.
  • Змішуємо по одній столовій ложці соєвого соусу і рідкого меду. Акуратно розрізаємо рукав, змащуємо качку медової сумішшю і залишаємо запікатися ще 25-30 хвилин. Готову птицю подаємо до столу зі свіжими огірками, млинцями і гострим соусом.
  • Приємного апетиту!