Фунчоза з куркою і овочами – 9 рецептів салату з фото покроково
Покроковий рецепт приготування фунчозы з куркою, овочами і квасолею
Фунчоза з куркою, овочами і квасолею – це апетитний салат за рецептом традиційної корейської кухні. Фунчозу також називають скляній локшиною за її зовнішній вигляд і особливі властивості. Вона відмінно вбирає в себе соки інших продуктів і аромат спецій. З цим соковитим, смачним салатом ваше меню заграє новими фарбами.
Порції: 4
Час приготування:40 хв.
Інгредієнти:
Курка – 250 гр.
Локшина фунчоза – 200 гр.
Стручкова квасоля – 200 гр.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Рисовий оцет – 50 мл
Соєвий соус – 50 мл
Сіль, перець – за смаком
Часник – 1 зубчик
Процес приготування:
Промиваємо стручкову квасолю, нарізаємо її приблизно однакового розміру і відправляємо на вогонь варитися до готовності (15-20 хв.)
Курку промиваємо, обсушуємо її паперовими рушниками і розрізаємо на невеликі шматочки. Відправляємо смажитися їх на досить сильному вогні. Приправляємо спеціями і солимо.
Тепер лук очистимо й наріжемо його півкільцями. Висипаємо його до курки і смажимо.
Чистимо і натираємо великою теркою моркву. Перець очищаємо від насіння, ріжемо тонкими смужками. Відправляємо все на сковороду.
Пропускаємо через прес часник.
Часник і варену стручкову квасолю додаємо на сковорідку, обсмажуємо. Всі овочі повинні бути м’якими.
Локшину фунчозу заллємо на 5-7 хв. кип’яченою водою. Зіллємо воду через друшляк, а локшину промиємо холодною. Фунчоза готова.
Перекладаємо фунчозу в глибоку миску, змішуємо її з куркою і овочами.
Заливаємо соєвим соусом салат і рисовим оцтом. Пробуємо і досолює за смаком. Даємо готовому страві настоятися в холодильнику 1 годину.