Фунчоза з куркою і овочами – 9 рецептів салату з фото покроково

Покроковий рецепт приготування фунчозы з куркою, овочами і квасолею

Фунчоза з куркою, овочами і квасолею – це апетитний салат за рецептом традиційної корейської кухні. Фунчозу також називають скляній локшиною за її зовнішній вигляд і особливі властивості. Вона відмінно вбирає в себе соки інших продуктів і аромат спецій. З цим соковитим, смачним салатом ваше меню заграє новими фарбами.

Порції: 4

Час приготування:40 хв.

Інгредієнти:

  • Курка – 250 гр.
  • Локшина фунчоза – 200 гр.
  • Стручкова квасоля – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рисовий оцет – 50 мл
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Сіль, перець – за смаком
  • Часник – 1 зубчик

Процес приготування:

  • Промиваємо стручкову квасолю, нарізаємо її приблизно однакового розміру і відправляємо на вогонь варитися до готовності (15-20 хв.)
  • Курку промиваємо, обсушуємо її паперовими рушниками і розрізаємо на невеликі шматочки. Відправляємо смажитися їх на досить сильному вогні. Приправляємо спеціями і солимо.
  • Тепер лук очистимо й наріжемо його півкільцями. Висипаємо його до курки і смажимо.
  • Чистимо і натираємо великою теркою моркву. Перець очищаємо від насіння, ріжемо тонкими смужками. Відправляємо все на сковороду.
  • Пропускаємо через прес часник.
  • Часник і варену стручкову квасолю додаємо на сковорідку, обсмажуємо. Всі овочі повинні бути м’якими.
  • Локшину фунчозу заллємо на 5-7 хв. кип’яченою водою. Зіллємо воду через друшляк, а локшину промиємо холодною. Фунчоза готова.
  • Перекладаємо фунчозу в глибоку миску, змішуємо її з куркою і овочами.
  • Заливаємо соєвим соусом салат і рисовим оцтом. Пробуємо і досолює за смаком. Даємо готовому страві настоятися в холодильнику 1 годину.
  • Приємного апетиту!