Фунчоза з куркою і овочами – 9 рецептів салату з фото покроково
Фунчоза з куркою, овочами та кунжутом
Фунчоза з куркою, овочами та кунжутом – це яскраве, насичене ароматами блюдо, яке дуже популярне серед любителів азіатської кухні. Фунчоза, або як її ще називають, скляна локшина надає страві особливий обсяг і апетитний вигляд. Така страва стане прекрасним доповненням святкового столу!
Порції: 4
Час приготування: 45 хв.
Інгредієнти:
Фунчоза – 200 гр.
Куряче філе – 200 гр.
Перець – 1 шт.
Цибуля (фіолетовий) – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Часник – 1 зубчик
Соєвий соус – 4 ст. л.
Кунжут – 1 ст. л.
Огірок – 0,5 шт.
Зелена цибуля – 1 пучок
Рослинне масло – для смаження
Процес приготування:
Локшину фунчозу готуємо згідно з рецептом на упаковці. Кип’ятимо воду і заливаємо локшину, залишаємо її розм’якнути на 5 хв. (не передержите!), тепер зіллємо воду через друшляк і обдадим локшину холодною водою.
Філе курки промиваємо та нарізаємо його невеликими тонкими смужками. Обсмажуємо їх з обох сторін у соєвому соусі на розігрітій сковороді, змащеній олією
Чистимо цибулину і моркву. Цибулю нарізаємо півкільцями, а ось для моркви краще скористатися спеціальною насадкою, але, якщо її немає під рукою, натріть на крупній тертці.
Пасеруємо овочі до м’якості.
Перець миємо та очищаємо від насіння. Нарізаємо його тонкою соломкою і також обсмажуємо.
Часник пропускаємо через прес.
Змішуємо на сковороді курячі шматочки, всі овочі, часник і тримаємо на вогні 2-3 хв.
Огірок миємо й нарізаємо тонкою соломкою.
Додаємо огірок і локшину в нашу страву. Солимо і приправляємо перцем.
Перекладаємо все в тарілку для подачі. Промиваємо і подрібнюємо зелений лук. Посипаємо їм, а також кунжутом блюдо. Перемішуємо.