Фунчоза з куркою і овочами – 9 рецептів салату з фото покроково

Фунчоза з куркою, овочами та кунжутом

Фунчоза з куркою, овочами та кунжутом – це яскраве, насичене ароматами блюдо, яке дуже популярне серед любителів азіатської кухні. Фунчоза, або як її ще називають, скляна локшина надає страві особливий обсяг і апетитний вигляд. Така страва стане прекрасним доповненням святкового столу!

Порції: 4

Час приготування: 45 хв.

Інгредієнти:

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Перець – 1 шт.
  • Цибуля (фіолетовий) – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Огірок – 0,5 шт.
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Рослинне масло – для смаження

Процес приготування:

  • Локшину фунчозу готуємо згідно з рецептом на упаковці. Кип’ятимо воду і заливаємо локшину, залишаємо її розм’якнути на 5 хв. (не передержите!), тепер зіллємо воду через друшляк і обдадим локшину холодною водою.
  • Філе курки промиваємо та нарізаємо його невеликими тонкими смужками. Обсмажуємо їх з обох сторін у соєвому соусі на розігрітій сковороді, змащеній олією
  • Чистимо цибулину і моркву. Цибулю нарізаємо півкільцями, а ось для моркви краще скористатися спеціальною насадкою, але, якщо її немає під рукою, натріть на крупній тертці.
  • Пасеруємо овочі до м’якості.
  • Перець миємо та очищаємо від насіння. Нарізаємо його тонкою соломкою і також обсмажуємо.
  • Часник пропускаємо через прес.
  • Змішуємо на сковороді курячі шматочки, всі овочі, часник і тримаємо на вогні 2-3 хв.
  • Огірок миємо й нарізаємо тонкою соломкою.
  • Додаємо огірок і локшину в нашу страву. Солимо і приправляємо перцем.
  • Перекладаємо все в тарілку для подачі. Промиваємо і подрібнюємо зелений лук. Посипаємо їм, а також кунжутом блюдо. Перемішуємо.
  • Приємного апетиту!