Фунчоза з куркою і овочами – 9 рецептів салату з фото покроково

Фунчоза з соєвим соусом, приготована на сковороді

Фунчоза з соєвим соусом на сковороді – це соковите і ароматне азіатське блюдо. Фунчоза – скляна локшина з нейтральним смаком. Вона добре підходить для салатів, бо вбирає в себе аромат спецій і овочів. Це блюдо дуже просто приготувати. І виходить воно неймовірно яскравим і поживним!

Порції: 6

Час готування: годину

Інгредієнти:

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Курка – 180 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Перець – 1 шт.
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь імбиру – 1 см
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Білий кунжут – 1,5 ч. л.
  • Каррі – 0,5 ч. л.
  • Зелень – 0,5 ч. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Цукор – щіпка

Процес приготування:

  • Курку промиваємо і позбавляємося від білої плівочки. Нарізаємо м’ясо однаковими шматочками на невеликі смужки.
  • Розігріємо сковороду, змащуємо її маслом. Викладаємо шматочки курки і приправляємо спеціями: додаємо карі, перець і солимо.
  • Цибулю і моркву очищаємо від шкірки і моєму овочі. Нарізаємо цибулю півкільцями, а моркву натремо на тертці.
  • Перець промиваємо, вичищаємо нутрощі від зерен і нарізаємо його тонкими смугами.
  • Всі овочі викладаємо на сковороду. Пасеруємо на рослинній олії. Але недовго, не потрібно прожарювати овочі, а тільки злегка обсмажити 3-5 хв. Даємо охолонути засмажки.
  • У каструлі кип’ятимо воду. Коли вона закипить, солимо воду і варимо локшину 2 хв. Зливаємо воду через друшляк і охолоджуємо холодною водою.
  • Перекладаємо все в глибоку миску і перемішуємо.
  • Моєму огірок і режим його на невеликі шматочки.
  • Додаємо його в миску і перемішуємо.
  • Вливаємо в блюдо соєвий соус і натираємо корінь імбиру. Зелень промиваємо і подрібнюємо. Додаємо в фунчозу. Приправляємо дрібкою цукру і кунжутом. Ставимо страву в холод на півгодини.
  • Приємного апетиту!