Фунчоза з куркою і овочами – 9 рецептів салату з фото покроково
Фунчоза з соєвим соусом, приготована на сковороді
Фунчоза з соєвим соусом на сковороді – це соковите і ароматне азіатське блюдо. Фунчоза – скляна локшина з нейтральним смаком. Вона добре підходить для салатів, бо вбирає в себе аромат спецій і овочів. Це блюдо дуже просто приготувати. І виходить воно неймовірно яскравим і поживним!
Порції: 6
Час готування: годину
Інгредієнти:
Фунчоза – 200 гр.
Курка – 180 гр.
Огірок – 1 шт.
Перець – 1 шт.
Цибуля – 0,5 шт.
Морква – 1 шт.
Корінь імбиру – 1 см
Соєвий соус – 2 ст. л.
Білий кунжут – 1,5 ч. л.
Каррі – 0,5 ч. л.
Зелень – 0,5 ч. л.
Сіль, перець – за смаком
Цукор – щіпка
Процес приготування:
Курку промиваємо і позбавляємося від білої плівочки. Нарізаємо м’ясо однаковими шматочками на невеликі смужки.
Розігріємо сковороду, змащуємо її маслом. Викладаємо шматочки курки і приправляємо спеціями: додаємо карі, перець і солимо.
Цибулю і моркву очищаємо від шкірки і моєму овочі. Нарізаємо цибулю півкільцями, а моркву натремо на тертці.
Перець промиваємо, вичищаємо нутрощі від зерен і нарізаємо його тонкими смугами.
Всі овочі викладаємо на сковороду. Пасеруємо на рослинній олії. Але недовго, не потрібно прожарювати овочі, а тільки злегка обсмажити 3-5 хв. Даємо охолонути засмажки.
У каструлі кип’ятимо воду. Коли вона закипить, солимо воду і варимо локшину 2 хв. Зливаємо воду через друшляк і охолоджуємо холодною водою.
Перекладаємо все в глибоку миску і перемішуємо.
Моєму огірок і режим його на невеликі шматочки.
Додаємо його в миску і перемішуємо.
Вливаємо в блюдо соєвий соус і натираємо корінь імбиру. Зелень промиваємо і подрібнюємо. Додаємо в фунчозу. Приправляємо дрібкою цукру і кунжутом. Ставимо страву в холод на півгодини.