Чахохбілі з курки по-грузинськи – 8 покрокових рецептів

Чахохбілі з курки по-грузинськи з картоплею

Рецепт з картоплею наближає грузинську кухню до такого звичного для російської людини ситного рагу, але при цьому техніка приготування та приправи роблять страву пікантним. При такому варіанті — гарнір готувати немає необхідності. Самостійне Блюдо, смачне і насичене.

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 г.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Зелень (кінза, петрушка, кріп)– 1 пучок
  • Часник – 5 зубчиків
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Перець мелений, коріандр, хмелі-сунелі – по 1/3 ч. л.

Процес приготування:

  • Покладіть в казан брусок вершкового масла і розтопіть. Очистіть цибулю і наріжте кубиками.
  • Покладіть шматочки овочу в казан і обсмажте до прозорості. Перекладіть золотистий цибулю в окрему чашку.
  • Курку обмийте, обсушіть і наріжте порційними шматками. Перекладіть її в казан і на малому вогні тушкуйте, не додаючи масла, 5 хвилин.
  • М’ясо виділить сік, його необхідно злити в окрему миску. Збільште вогонь і обсмажте куряче м’ясо до золотистої скоринки, перевертаючи на обидві сторони.
  • Додайте до курки цибулю і вичавіть сік половини лимона. Часник очистіть і подрібнений, покладіть в казан. Тушкуйте 5 хвилин. Очистіть перець і картоплю, промийте і наріжте кубиками. З помідорів зніміть шкірку і дрібно нарубаєте.
  • Покладіть овочі і томатну масу в казан, додайте раніше злитий курячий сік, посипте спеціями і сіллю, перемішайте і тушкуйте 10 хвилин на середньому вогні. Додайте рубану зелень в блюдо і готуйте ще 5 хвилин.
  • Зніміть з вогню, залиште на 10 хвилин казан під кришкою дійти, і викладайте чахохбілі по порціях. При бажанні можна покласти ще зелені в тарілку.
  • Приємного апетиту!