Чахохбілі з курки по-грузинськи – 8 покрокових рецептів
Чахохбілі з курки по-грузинськи з картоплею
Рецепт з картоплею наближає грузинську кухню до такого звичного для російської людини ситного рагу, але при цьому техніка приготування та приправи роблять страву пікантним. При такому варіанті — гарнір готувати немає необхідності. Самостійне Блюдо, смачне і насичене.
Інгредієнти:
Курка – 1 шт.
Перець болгарський – 1 шт.
Помідор – 3 шт.
Масло вершкове – 100 г.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Лимон – ½ шт.
Зелень (кінза, петрушка, кріп)– 1 пучок
Часник – 5 зубчиків
Сіль – ½ ч. л.
Перець мелений, коріандр, хмелі-сунелі – по 1/3 ч. л.
Процес приготування:
Покладіть в казан брусок вершкового масла і розтопіть. Очистіть цибулю і наріжте кубиками.
Покладіть шматочки овочу в казан і обсмажте до прозорості. Перекладіть золотистий цибулю в окрему чашку.
Курку обмийте, обсушіть і наріжте порційними шматками. Перекладіть її в казан і на малому вогні тушкуйте, не додаючи масла, 5 хвилин.
М’ясо виділить сік, його необхідно злити в окрему миску. Збільште вогонь і обсмажте куряче м’ясо до золотистої скоринки, перевертаючи на обидві сторони.
Додайте до курки цибулю і вичавіть сік половини лимона. Часник очистіть і подрібнений, покладіть в казан. Тушкуйте 5 хвилин. Очистіть перець і картоплю, промийте і наріжте кубиками. З помідорів зніміть шкірку і дрібно нарубаєте.
Покладіть овочі і томатну масу в казан, додайте раніше злитий курячий сік, посипте спеціями і сіллю, перемішайте і тушкуйте 10 хвилин на середньому вогні. Додайте рубану зелень в блюдо і готуйте ще 5 хвилин.
Зніміть з вогню, залиште на 10 хвилин казан під кришкою дійти, і викладайте чахохбілі по порціях. При бажанні можна покласти ще зелені в тарілку.