Чахохбілі з курки по-грузинськи – 8 покрокових рецептів
Простий і смачний рецепт чахохбілі з курки з волоським горіхом
Для приготування цього грузинського шедевра необхідний сотейник або сковороду з антипригарним покриттям. Це приголомшливе чахохбілі з багатим смаком, приправлене спеціями і збагачене зеленню, приготувати зовсім нескладно, спираючись на зручний рецепт з фото.
Інгредієнти:
Курка – 1 кг
Волоський горіх (ядра) – 1 склянка
Лавровий лист – 2 шт.
Помідор – 600 р.
Масло вершкове – 50 г.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Кінза – 1 пучок
Перець чилі – 1 стручок
Часник – 5 зубчиків
Петрушка, кріп, базилік – 1 пучок
Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Процес приготування:
Курку розділити на однакові шматки. Цибулю очистіть і подрібніть ножем.
Складіть вершкове масло, куряче м’ясо і цибулю в сотейник, поставте на вогонь і протушкувати 10 хвилин. Налийте стільки води, щоб на 2/3 занурилася курка, і проваріть 15 хвилин.
Перемеліть ядра горіхів в крихту. Помідори опустити в окріп на 2 хвилини і зніміть з них шкірку. Подрібніть в блендері в кашку. Змішайте обидва інгредієнта в окремому посуді.
Об’єднайте курку з томатною масою, покладіть лавровий лист. Перемішайте, закип’ятіть і варіть 7 хвилин.
Додайте порізану зелень і дрібно нарізаний часник в блюдо, перемішайте і знову закип’ятіть, накрийте зверху кришкою і вимикайте. Блюдо повинне постояти 15 хвилин.
Викладіть чахохбілі по мисках і подавайте це апетитне блюдо. Приємного апетиту!