Чахохбілі з курки по-грузинськи – 8 покрокових рецептів

Як смачно приготувати чахохбілі в каструлі?

Грузинський чахохбілі — по праву смачне м’ясне блюдо з пряними і гострими нотками. Приготувати таку страву можна і в каструлі. Соусу

виходить багато, а злегка обсмажені овочі і м’ясо, приготоване в бульйоні, виступають в приголомшливому ансамблі.

Інгредієнти:

  • Курка (окіст)– 800 р.
  • Червоний болгарський перець – 2 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Цибулини – 3 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Кінза -1 пучок
  • Зелень (петрушка, кріп) – 1 пучок
  • Часник – ½ головки
  • Перець червоний гіркий (стручок)– 1 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Сіль, перець мелений, паприка – по ½ ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Шматки курки в шкірі промийте і покладіть в каструлю, налийте холодну воду і поставте варитися на плиту. Періодами прибирайте пінку.
  • Очистіть цибулю, часник і солодкий перець. Вимийте помідори і зелень. Наріжте перець і цибулю дрібно. У помідорів зніміть шкірку і подрібніть в блендері. Зелень дрібно наріжте, окремо наріжте кінзу.
  • У бульйон покладіть сіль, спеції, стебла кінзи, щоб з’явився аромат.
  • У сковорідку налийте трохи олії, покладіть цибулю і перець і тушкуйте трохи на невеликому вогні 10 хвилин. Викладіть томатне пюре, пасту і аджику, нарізаний гіркий перець (дуже обережно з кількістю) потримайте на вогні ще 2 хвилини і знімайте.
  • Перевірте, чи готове м’ясо. Готові шматочки викладіть на окрему тарілку для охолодження. Шкіру і видаліть кістки і викинете. Розділіть м’ясо на великі шматки.
  • Залиште бульйон в каструлі в обсязі ¼ від висоти посуду. Додайте підготовлені овочі, шматки курки і ставте на вогонь, нехай покипить 10 хвилин. Закидайте часник, мелений перець і зелень. Три хвилини повинно кипіти страва, після чого накрийте кришкою і залиште на 5-10 хвилин настоятися.
  • Чахохбілі по-грузинськи готовий! Приємного апетиту!