Чахохбілі з курки по-грузинськи – 8 покрокових рецептів
Чахохбілі з курки по-грузинськи в мультиварці
Чим зручна мультиварка, так це тим, що все готується в одній чаші. Закладаючи продукти в потрібній послідовності, ми отримаємо приголомшливе грузинське блюдо. Курка, приготована в овочах, виходить соковитою і м’якою.
Інгредієнти:
Курка – 1 кг
Червоний перець болгарський – 250 р.
Помідор – 400 р.
Морква – 100 р.
Томатна паста – 100 мл
Зелень (кріп, кінза, петрушка, базилік)– 1 пучок
Часник – 4 зубчики
Перець гострий червоний (стручок)– 1-2 шт.
Рослинне масло – 3 ст. л.
Сіль, паприка, коріандр,– по ½ ч. л.
Перець мелений, чебрець, розмарин – по 1/3 ч. л.
Цибуля – 4 шт.
Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
Процес приготування:
Шматки курки в шкірці промийте, дайте стекти воді і обсушити. Зайвий жир обріжте, якщо він є. Покладіть курку в миску, посипте сіллю, спеціями, втерти у м’ясо і залиште на 10 хвилин. Перекладіть м’ясо в суху мультиварку.
Поставте режим «Смаження» на 30 хвилин і обсмажте шматки курки з обох боків до рум’яного кольору. Спочатку готуйте при закритій кришці, м’ясо пустить сік і тоді необхідно відкрити кришку.
Моркву і солодкий перець наріжте соломкою, цибулю — кільцями. З помідорів зніміть шкірку і наріжте кружечками. Подрібніть часник ножем. Додайте до м’яса цибулю і часник, перемішайте і тушкуйте, поки цибуля не стане м’яким.
Додайте моркву, перемішайте і варіть 3 хвилини, покладіть перець і тушкуйте ще 3 хвилини.
Додайте помідори і готуйте далі. Колір соусу протягом приготування буде змінюватися і стане більш апетитним. Закип’ятіть і спробуйте на сіль. При необхідності підсолити. Поставте режим «Гасіння» і готуйте 20 хвилин.
Подрібніть зелень і висипте в миску, додати перець мелений і перемішайте. Вимкніть каструлю і залиште страву настоятися під закритою кришкою.
Настоявшееся страву можна розкласти по тарілках або подавати в одному великому блюді на стіл. Насолоджуйтесь чудовим смаком!