Чахохбілі з курки по-грузинськи – 8 покрокових рецептів

Чахохбілі з курки по-грузинськи в мультиварці

Чим зручна мультиварка, так це тим, що все готується в одній чаші. Закладаючи продукти в потрібній послідовності, ми отримаємо приголомшливе грузинське блюдо. Курка, приготована в овочах, виходить соковитою і м’якою.

Інгредієнти:

  • Курка – 1 кг
  • Червоний перець болгарський – 250 р.
  • Помідор – 400 р.
  • Морква – 100 р.
  • Томатна паста – 100 мл
  • Зелень (кріп, кінза, петрушка, базилік)– 1 пучок
  • Часник – 4 зубчики
  • Перець гострий червоний (стручок)– 1-2 шт.
  • Рослинне масло – 3 ст. л.
  • Сіль, паприка, коріандр,– по ½ ч. л.
  • Перець мелений, чебрець, розмарин – по 1/3 ч. л.
  • Цибуля – 4 шт.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Шматки курки в шкірці промийте, дайте стекти воді і обсушити. Зайвий жир обріжте, якщо він є. Покладіть курку в миску, посипте сіллю, спеціями, втерти у м’ясо і залиште на 10 хвилин. Перекладіть м’ясо в суху мультиварку.
  • Поставте режим «Смаження» на 30 хвилин і обсмажте шматки курки з обох боків до рум’яного кольору. Спочатку готуйте при закритій кришці, м’ясо пустить сік і тоді необхідно відкрити кришку.
  • Моркву і солодкий перець наріжте соломкою, цибулю — кільцями. З помідорів зніміть шкірку і наріжте кружечками. Подрібніть часник ножем. Додайте до м’яса цибулю і часник, перемішайте і тушкуйте, поки цибуля не стане м’яким.
  • Додайте моркву, перемішайте і варіть 3 хвилини, покладіть перець і тушкуйте ще 3 хвилини.
  • Додайте помідори і готуйте далі. Колір соусу протягом приготування буде змінюватися і стане більш апетитним. Закип’ятіть і спробуйте на сіль. При необхідності підсолити. Поставте режим «Гасіння» і готуйте 20 хвилин.
  • Подрібніть зелень і висипте в миску, додати перець мелений і перемішайте. Вимкніть каструлю і залиште страву настоятися під закритою кришкою.
  • Настоявшееся страву можна розкласти по тарілках або подавати в одному великому блюді на стіл. Насолоджуйтесь чудовим смаком!