Чахохбілі з курки по-грузинськи – 8 покрокових рецептів
Дуже смачний рецепт чахохбілі з курки з томатною пастою
Свіжий помідор — невід’ємна складова традиційного грузинської страви. Але, не завжди вдається знайти і стиглі соковиті м’ясисті помідори. Додати страві насичений томатний смак, і колір допоможе томатна паста. Як це зробити — читайте в цьому покроковому рецепті.
Інгредієнти:
Курка – 1 кг
Перець болгарський – 300 р.
Помідор – 0,5 кг.
Масло вершкове – 1ст. л.
Цибуля ріпчасті – 300 р.
Томатна паста – 100 мл
Зелень (кріп, кінза, петрушка, базилік)– 50 р.
Часник – 4 зубчики
Перець гострий червоний (стручок)– 1-2 шт.
Рослинне масло – 3 ст. л.
Сіль, паприка, коріандр,– по ½ ч. л.
Перець мелений, чебрець, розмарин – по 1/3 ч. л.
Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
Процес приготування:
Використовувати будемо стегна, гомілку і грудку курки. Промийте м’ясо під водою і обсушіть.
Помідори бажано брати стиглі та соковиті, насиченого червоного кольору, але томатна паста при необхідності допоможе скрасити цей момент, особливо взимку. Зніміть з помідорів шкірку, для цього зробіть хрестом надріз, залийте окропом на 2 хвилини і відразу обдайте холодною водою. Наріжте всі помідори скибочками або дрібними кубиками.
Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте соломкою тонко. Він теж додасть фарб страви. Часник дрібно подрібніть. Цибулю очистіть від лушпиння, обмийте і наріжте півкільцями. Цибуля потрібен для додання м’ясу соковитості.
Зелень промийте і просушіть. Виберіть ту, яка більше подобається. Кінза часто використовується в Грузії, але вона досить специфічна приправа, на любителя з яскраво вираженим смаком. Кріп, петрушка і трохи базиліка — універсальний вибір.
Візьміть сковороду, налийте олію і обсмажте цибулю.
Одночасно, в іншому казані або сковороді з товстим дном розігрійте, і на невеликій кількості олії, обсмажте курку до золотистого кольору. Спочатку з однієї сторони, а потім з іншої сторони теж.
У казан покласти подрібнені помідори, тушкуйте з закритою кришкою 5 хвилин. Додайте цибулю, акуратно перемішайте і продовжуйте тушкувати 5 хвилин на невеликому вогні.
Додайте підготовлений перець, перемішайте, посоліть за смаком, готуйте ще 5 хвилин. Додайте томатну пасту, половину часнику, маленький стручковий перець цілком, попередньо вимитий, спеції з нашого списку. Закип’ятіть і протушкувати 20 хвилин.
До цього часу виділиться досить соусу. Всі шматки м’яса повинні бути покриті їм. Додайте решту часник і зелень, щоб в соусі збереглася її свіжість. Додайте шматочок вершкового масла для прекрасного аромату і смаку.
Чекаєте, коли все закипить, накрийте кришкою і вимикайте. Блюдо повинне постояти 10 хвилин. Інгредієнти будуть продовжувати змішуватися в цей час, створюючи гармонійне єдине блюдо. Викладіть шматки курки в блюдо і полийте соусом. На гарнір можна подати картоплю або рис.