Чахохбілі з курки по-грузинськи – 8 покрокових рецептів

Чахохбілі з курки з додаванням вина

Вишуканий рецепт чахохбілі з червоним сухим вином, ароматними спеціями і свіжою зеленню. Не переживайте на рахунок алкоголю, він весь випарується, залишивши лише приголомшливі нотки винограду.

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг
  • Перець болгарський – 300 р.
  • Помідор – 0,5 кг.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатний соус – 200 р.
  • Базилік сушений – 1 ч. л.
  • Часник – ½ головки
  • Петрушка сушена – 1 ч. л.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Сіль, паприка, цукор – по 1 ч. л.
  • Червоний перець – 1/2 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Курку промити і розділіть на шматки однакового розміру, розрізавши ножем.
  • Цибулю і часник очистіть від лушпиння, і наріжте цибулю півкільцями, а часник – пластинами. У гарячу сковороду налийте олію і обсмажте їх небагато, потім додайте шматочок вершкового масла — це додасть ніжний аромат і смак. Обсмажте до прозорості і перекладіть в миску.
  • На тій же сковороді обсмажте шматки курки з обох боків до золотистого кольору.
  • Перекладіть до курки цибулю і часник, цукор, сіль і спеції, перемішайте.
  • Додайте вино, покладіть томатний соус і тушкуйте під закритою кришкою 25 хвилин на маленькому вогні.
  • Готову страву зніміть з вогню і щедро посипте зеленню, залиште дійти під кришкою і розкладайте по тарілках ще гаряче.
  • Приємного апетиту!