Чахохбілі з курки по-грузинськи – 8 покрокових рецептів
Чахохбілі з курки з додаванням вина
Вишуканий рецепт чахохбілі з червоним сухим вином, ароматними спеціями і свіжою зеленню. Не переживайте на рахунок алкоголю, він весь випарується, залишивши лише приголомшливі нотки винограду.
Інгредієнти:
Курка – 1,5 кг
Перець болгарський – 300 р.
Помідор – 0,5 кг.
Масло вершкове – 2 ст. л.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Томатний соус – 200 р.
Базилік сушений – 1 ч. л.
Часник – ½ головки
Петрушка сушена – 1 ч. л.
Соняшникова олія – 2 ст. л.
Сіль, паприка, цукор – по 1 ч. л.
Червоний перець – 1/2 ч. л.
Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
Процес приготування:
Курку промити і розділіть на шматки однакового розміру, розрізавши ножем.
Цибулю і часник очистіть від лушпиння, і наріжте цибулю півкільцями, а часник – пластинами. У гарячу сковороду налийте олію і обсмажте їх небагато, потім додайте шматочок вершкового масла — це додасть ніжний аромат і смак. Обсмажте до прозорості і перекладіть в миску.
На тій же сковороді обсмажте шматки курки з обох боків до золотистого кольору.
Перекладіть до курки цибулю і часник, цукор, сіль і спеції, перемішайте.
Додайте вино, покладіть томатний соус і тушкуйте під закритою кришкою 25 хвилин на маленькому вогні.
Готову страву зніміть з вогню і щедро посипте зеленню, залиште дійти під кришкою і розкладайте по тарілках ще гаряче.