Чахохбілі з курки по-грузинськи – 8 покрокових рецептів
Покроковий рецепт приготування чахохбілі на сковороді
Приготуємо ситне м’ясне блюдо з філе курячого стегна і грудки за допомогою двох сковорідок. Пікантне, і в міру гостре чахохбілі, напевно сподобається і як окрему страву, і як гаряче, під будь-який гарнір.
Інгредієнти:
Курка (стегно і грудка) – 1,5 кг.
Червоний болгарський перець – 2 шт.
Помідор – 5 шт.
Гострий перець – 1 шт.
Томатна паста – 3 ст. л.
Часник – 5 зубчиків
Аджика – 1 ч. л.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Петрушка– 1 пучок
Кінза – 1 пучок
Цибуля – 5 шт.
Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
Процес приготування:
Обріжте м’ясо з кістки, зніміть шкірку і наріжте однаковими шматками.
Вилийте в сковороду, яка розігріта на сильному вогні, трохи масла і обсмажте шматки курки з усіх сторін протягом 5 хвилин, потім тушкуйте 30 хвилин на слабкому вогні.
Очистіть цибулю і наріжте тонкими кільцями. Обсмажте його на іншій сковороді пару хвилин, щоб він залишився соковитим. Викладіть цибулю до курки і тушкуйте далі.
З помідорів зніміть шкірку. Щоб це зробити було легко, покладіть помідори в окріп на 2 хвилини і відразу в холодну воду. Подрібніть томат кубиком.
У сковороду, де смажився лук, покладіть томатну пасту і, помішуючи, тримати на слабкому вогні 1 хвилину. Покладіть до неї підготовлені помідори, тушкуйте під кришкою 3 хвилини, після чого покладіть томатну масу до курки.
Болгарський перець вимийте, очистіть від серцевини і наріжте смужками. Гострий перець дрібно наріжте.
Покладіть обидва перцю і аджику до м’яса. Зелень промийте в холодній воді, нарубаєте і додайте половину в сковороду, разом з дрібно порубаним часником і хмелі-сунелі.
Додайте решту зелень у готове блюдо, накрийте кришкою і залиште на 20 хвилин постояти. Подавати блюдо смачно з картопляним пюре або просто з коржиком.