Царське (смарагдове) варення з аґрусу – 8 рецептів на зиму з фото покроково

Як приготувати царський варення з агрусу з лимоном?

Царський варення з агрусу з лимоном – це апетитне поєднання корисних речовин в одній баночці. Таке варення зміцнить судини, впорається з артеріальним тиском і зміцнить імунну систему. А крім того, воно неймовірно яскраве і смачне. Справжній подарунок природи!

Порції: 10

Час готування: 12 годин

Інгредієнти:

  • Агрус – 2 кг.
  • Лимон – 2 шт.
  • Цукор – 2 кг
  • Вода – 50мл.

Процес приготування:

  • Добре промиваємо всі інгредієнти. Позбавляємо апельсини від шкірки, а ягоди агрусу від гілочок і плодоніжок.
  • Нарізаємо цитрусові на дуже дрібні шматочки, видаляючи при цьому кісточки.
  • Агрус пересипаємо в емальовану ємність і зверху засипаємо цукровим піском. Додаємо трохи води, перемішуємо і доводимо до кипіння.
  • Знімаємо з вогню і змішуємо цитрусові з аґрусом. Залишаємо масу просочуватися цукром і пускати сік на всю ніч.
  • Вранці перемішуємо масу. Ставимо на вогонь і, після кипіння, варимо 15-20 хв.
  • Варення готове! Розливаємо по банках і закатуємо.
  • Не забудьте відкласти ложечку варення, щоб відразу насолодитися його неймовірним смаком! Приємного апетиту!