Царське (смарагдове) варення з аґрусу – 8 рецептів на зиму з фото покроково
Як приготувати царський варення з агрусу з лимоном?
Царський варення з агрусу з лимоном – це апетитне поєднання корисних речовин в одній баночці. Таке варення зміцнить судини, впорається з артеріальним тиском і зміцнить імунну систему. А крім того, воно неймовірно яскраве і смачне. Справжній подарунок природи!
Порції: 10
Час готування: 12 годин
Інгредієнти:
Агрус – 2 кг.
Лимон – 2 шт.
Цукор – 2 кг
Вода – 50мл.
Процес приготування:
Добре промиваємо всі інгредієнти. Позбавляємо апельсини від шкірки, а ягоди агрусу від гілочок і плодоніжок.
Нарізаємо цитрусові на дуже дрібні шматочки, видаляючи при цьому кісточки.
Агрус пересипаємо в емальовану ємність і зверху засипаємо цукровим піском. Додаємо трохи води, перемішуємо і доводимо до кипіння.
Знімаємо з вогню і змішуємо цитрусові з аґрусом. Залишаємо масу просочуватися цукром і пускати сік на всю ніч.
Вранці перемішуємо масу. Ставимо на вогонь і, після кипіння, варимо 15-20 хв.
Варення готове! Розливаємо по банках і закатуємо.
Не забудьте відкласти ложечку варення, щоб відразу насолодитися його неймовірним смаком! Приємного апетиту!