Царське (смарагдове) варення з аґрусу – 8 рецептів на зиму з фото покроково

Смачне царський варення з червоного агрусу

Царський варення з червоного агрусу – одна з кращих заготовок на зиму. Ягоди агрусу — дуже незвичайне ласощі і широко доступна в наших широтах. За свої смакові якості вона отримала велику популярність. Ароматна, кисло-солодке, багате вітамінами, таке варення швидко зникає з полиць!

Порції: 5

Час готування: 12 годин

Інгредієнти:

  • Агрус (червоний сорт) – 1 кг.
  • Цукор – пісок – 1 кг.
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

  • Плоди агрусу моєму проточною водою, даємо їм трохи обсохнути і закладаємо в чашу блендера, щоб подрібнити до пюреобразного стану.
  • Перекладаємо пюре з агрусу в каструлю і зверху засипаємо цукровим піском. Накриваємо рушником або іншою тканиною і залишаємо в теплі на півгодини. Це необхідно, щоб ягоди пустили сік і цукор трохи розчинився.
  • Тепер додаємо склянку води і ставимо каструлю на плиту. Коли маса почне закипати, зменшимо вогонь і проваримо ще 10 хв.
  • Залишаємо каструлю на кілька годин, поки маса не охолоне. Потім знову ставимо на плиту і проварюємо 15 хв, після кипіння.
  • Залишилося розподілити наше варення по банках, закатати металевими кришечками. Чекаємо охолодження варення і переставляємо варення в прохолодне приміщення.
  • Приємного апетиту!