Царське (смарагдове) варення з аґрусу – 8 рецептів на зиму з фото покроково
Смачне царський варення з червоного агрусу
Царський варення з червоного агрусу – одна з кращих заготовок на зиму. Ягоди агрусу — дуже незвичайне ласощі і широко доступна в наших широтах. За свої смакові якості вона отримала велику популярність. Ароматна, кисло-солодке, багате вітамінами, таке варення швидко зникає з полиць!
Порції: 5
Час готування: 12 годин
Інгредієнти:
Агрус (червоний сорт) – 1 кг.
Цукор – пісок – 1 кг.
Вода – 1 ст.
Процес приготування:
Плоди агрусу моєму проточною водою, даємо їм трохи обсохнути і закладаємо в чашу блендера, щоб подрібнити до пюреобразного стану.
Перекладаємо пюре з агрусу в каструлю і зверху засипаємо цукровим піском. Накриваємо рушником або іншою тканиною і залишаємо в теплі на півгодини. Це необхідно, щоб ягоди пустили сік і цукор трохи розчинився.
Тепер додаємо склянку води і ставимо каструлю на плиту. Коли маса почне закипати, зменшимо вогонь і проваримо ще 10 хв.
Залишаємо каструлю на кілька годин, поки маса не охолоне. Потім знову ставимо на плиту і проварюємо 15 хв, після кипіння.
Залишилося розподілити наше варення по банках, закатати металевими кришечками. Чекаємо охолодження варення і переставляємо варення в прохолодне приміщення.