Царське (смарагдове) варення з аґрусу – 8 рецептів на зиму з фото покроково

Покроковий рецепт приготування варення з агрусу з апельсином

Варення з агрусу з апельсином – це оригінальне ласощі. Воно поєднує в собі неймовірний смак плодів агрусу і яскраві цитрусові нотки. М’яке, густе, воно служить відмінним доповненням до випічки, млинців і просто прикрасить будь-чаювання. Здивуйте своїх рідних неймовірним ароматом!

Порції: 6

Час приготування: 30 хв.

Інгредієнти:

  • Агрус – 1 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Цукор -1,2 кг

Процес приготування:

  • Агрус і апельсин промиваємо. Апельсин кладемо в тарілку і заливаємо окропом, залишаємо цитрус в такому вигляді на 2 години.
  • Позбавляємося від кінчиків у агрусу і протикаємо кожну ягідку зубочисткою з декількох сторін.
  • Апельсин позбавляємо від шкірки, розрізаємо на кілька частин. І відправляємо в чашу для блендера, подрібнюємо. Таким же способом готуємо і ягоди.
  • Перекладаємо отримані маси в каструлю, добре перемішуємо їх між собою і додаємо цукровий пісок. Знову перемішуємо до однорідної консистенції.
  • Ставимо на вогонь і варимо протягом 20 хв. після кипіння.
  • В простерилізовані банки розкладаємо варення і закатуємо.
  • Приємного апетиту!