Царське (смарагдове) варення з аґрусу – 8 рецептів на зиму з фото покроково
Покроковий рецепт приготування варення з агрусу з апельсином
Варення з агрусу з апельсином – це оригінальне ласощі. Воно поєднує в собі неймовірний смак плодів агрусу і яскраві цитрусові нотки. М’яке, густе, воно служить відмінним доповненням до випічки, млинців і просто прикрасить будь-чаювання. Здивуйте своїх рідних неймовірним ароматом!
Порції: 6
Час приготування: 30 хв.
Інгредієнти:
Агрус – 1 кг
Апельсин – 2 шт.
Цукор -1,2 кг
Процес приготування:
Агрус і апельсин промиваємо. Апельсин кладемо в тарілку і заливаємо окропом, залишаємо цитрус в такому вигляді на 2 години.
Позбавляємося від кінчиків у агрусу і протикаємо кожну ягідку зубочисткою з декількох сторін.
Апельсин позбавляємо від шкірки, розрізаємо на кілька частин. І відправляємо в чашу для блендера, подрібнюємо. Таким же способом готуємо і ягоди.
Перекладаємо отримані маси в каструлю, добре перемішуємо їх між собою і додаємо цукровий пісок. Знову перемішуємо до однорідної консистенції.
Ставимо на вогонь і варимо протягом 20 хв. після кипіння.
В простерилізовані банки розкладаємо варення і закатуємо.