Царське (смарагдове) варення з аґрусу – 8 рецептів на зиму з фото покроково
Царський варення з агрусу з вишневими листям
Царський варення з агрусу з вишневими листям — це соковита і запашна домашня заготовка. Ягоди агрусу не тільки смачна, але шалено корисна. А тонкий вишневий аромат надає варенню особливу родзинку. Від такого ласощі неможливо відірватися!
Порції: 4
Час приготування: 40 годин
Інгредієнти:
Ягоди агрусу – 1 кг.
Цукор-пісок – 1 кг.
Вода – 300 мл
Листя вишні – 20шт.
Процес приготування:
Плоди агрусу заливаємо холодною водою, промиваємо і залишаємо в друшляку, щоб вода повністю скла, а ягідки просохли.
Тепер перебираємо ягоди видаляючи гілочки, хвостики і зіпсовані ягоди. Знову промиваємо.
Листя вишні моєму, а потім промиваємо холодною водою.
Беремо велику миску, викладаємо в неї ягоди, зверху вкриваємо листям вишні, і знову кладемо шар ягід.
Воду підігріваємо і заливаємо її в миску. У такому вигляді ягоди залишаємо на ніч.
Вранці зливаємо воду через сито в каструлю. Вона нам знадобиться для приготування сиропу, а листя можна викинути.
Каструлю з водою відправляємо на вогонь і, як тільки вона стане кипіти, всипаємо цукор. Перемішуємо і варимо 5-7 хв.
Тепер заливаємо сиропом наш аґрус. І залишаємо просочитися на 5-6 годин.
Після цього знову ставимо каструлю на вогонь, кип’ятимо і проварюємо ще 5 хв.
Залишаємо варення на ніч. Вранці кип’ятимо варення в останній раз і варимо 5 хв.
Готове варення з агрусу розливаємо по банках і закатуємо. Відправляємо в темне місце на зберігання.