Царське (смарагдове) варення з аґрусу – 8 рецептів на зиму з фото покроково
Рецепт смарагдового варення з агрусу з горіхами
Царський варення з агрусу з горіхами – це натуральне ласощі з великою кількістю корисних речовин. Соковиті, в міру солодкі плоди агрусу і пряний горіховий аромат створюють неймовірне поєднання. Справжня смакота!
Порції: 4-5
Час готування: 10 годин.
Інгредієнти:
Агрус -1 кг.
Волоський горіх – 100 гр.
Цукор – 1,5 кг
Вода – 1,5 склянки
Процес приготування:
Ягоди агрусу перебрати і помити. Відрізати хвостики і акуратно ножем видалити м’якоть.
Горіхи потовкти і набити кількома шматочками отвір у плоді аґрусу.
Воду закип’ятити, засипати в неї цукровий пісок і помішуючи дочекатися, коли кристали розчинятися.
Залити сиропом фаршировані горіхами ягоди і поставити їх в холодильник, просякати на ніч.
Вранці каструлю поставити на плиту на середній вогонь. Довести до кипіння, а потім продовжувати варити ще 8 хв.
Варення з агрусу розлити в скляні банки, попередньо прогріті в духовці і закатати.