Царське (смарагдове) варення з аґрусу – 8 рецептів на зиму з фото покроково

Рецепт смарагдового варення з агрусу з горіхами

Царський варення з агрусу з горіхами – це натуральне ласощі з великою кількістю корисних речовин. Соковиті, в міру солодкі плоди агрусу і пряний горіховий аромат створюють неймовірне поєднання. Справжня смакота!

Порції: 4-5

Час готування: 10 годин.

Інгредієнти:

  • Агрус -1 кг.
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Цукор – 1,5 кг
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

  • Ягоди агрусу перебрати і помити. Відрізати хвостики і акуратно ножем видалити м’якоть.
  • Горіхи потовкти і набити кількома шматочками отвір у плоді аґрусу.
  • Воду закип’ятити, засипати в неї цукровий пісок і помішуючи дочекатися, коли кристали розчинятися.
  • Залити сиропом фаршировані горіхами ягоди і поставити їх в холодильник, просякати на ніч.
  • Вранці каструлю поставити на плиту на середній вогонь. Довести до кипіння, а потім продовжувати варити ще 8 хв.
  • Варення з агрусу розлити в скляні банки, попередньо прогріті в духовці і закатати.
  • Приємного апетиту!