Царське (смарагдове) варення з аґрусу – 8 рецептів на зиму з фото покроково
Чудове варення п’ятихвилинка з агрусу
Царський варення п’ятихвилинка з агрусу – надзвичайно смачне і ароматне ласощі. Багате вітаміном С, залізом і магнієм, таке варення володіє справжнім лікарськими властивостями. А швидкий спосіб приготування допомагає зберегти найбільшу кількість речовин. І це ласощі подарує казковий насолоду!
Порції: 6
Час приготування: 30 хв.
Інгредієнти:
Агрус (зелений сорт) – 1,2 кг.
Цукор – 1,5 кг
Вода – 250 мл
Процес приготування:
Перебираємо хвостики, видаляємо гілочки і відрізаємо хвостики. Кожну ягоду обережно проколюємо зубочисткою так, щоб вийшло велике отвір. Вона просочиться сиропом і дозволить зберегти ягоду цілої під час варіння.
Приступимо до сиропу. Виливаємо воду в каструлю, засипаємо цукровий пісок. Варимо на невеликому вогні до кипіння і повного розчинення кристалів цукру.
Невеликими порціями заливаємо агрус готовим сиропом (так ягоди будуть поступово нагріватися і не лопнуть).
Ставимо каструлю на плиту. Після того, як варення почне вирувати, зменшуємо вогонь і проварюємо ще 5 хв.
Знімаємо варення з плити, залишаємо охолонути на 15 хв. і знову відправляємо на плиту. Доводимо до кипіння і знову варимо 5 хв.
Розливаємо царський варення в банки і добре закатуємо. Відправляємо в холодильник на зберігання.