Царське (смарагдове) варення з аґрусу – 8 рецептів на зиму з фото покроково
Простий рецепт смарагдового варення з зеленого агрусу
Чудове варення з зеленого агрусу – по істині царський насолоду. Ягоди агрусу – дуже незвичайна і широко доступна в наших широтах. А тому не полінуйтеся запастися нею з літа. Таке ласощі перетворить чаювання в справжнє свято!
Порції: 4
Час готування: 12 годин
Інгредієнти:
Агрус (зелений сорт) – 1 кг.
Цукор-пісок – 1 кг.
Вода – 250 мл
Процес приготування:
Видаляємо гілочки і плодоніжки з ягід. Промиваємо їх проточною водою і даємо обсохнути.
Зубочисткою проколюємо ягоди в декількох місцях.
У каструлі змішуємо воду з цукром, перемішуємо і ставимо на плиту. Чекаємо, поки вода закипить і цукровий пісок розчиниться.
Заливаємо сиропом ягоди і залишаємо на 4-6 годин, щоб агрус просочився і випустив соки.
За допомогою марлі або друшляка зливаємо сироп в каструлю і ще раз проварюємо 5 хв.
Знову заливаємо агрус і залишаємо настоятися пару годин (4-6).
Тепер ставимо всю масу на плиту, даємо масі закипіти і проварюємо протягом 15 хв.