Царське (смарагдове) варення з аґрусу – 8 рецептів на зиму з фото покроково

Простий рецепт смарагдового варення з зеленого агрусу

Чудове варення з зеленого агрусу – по істині царський насолоду. Ягоди агрусу – дуже незвичайна і широко доступна в наших широтах. А тому не полінуйтеся запастися нею з літа. Таке ласощі перетворить чаювання в справжнє свято!

Порції: 4

Час готування: 12 годин

Інгредієнти:

  • Агрус (зелений сорт) – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 1 кг.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

  • Видаляємо гілочки і плодоніжки з ягід. Промиваємо їх проточною водою і даємо обсохнути.
  • Зубочисткою проколюємо ягоди в декількох місцях.
  • У каструлі змішуємо воду з цукром, перемішуємо і ставимо на плиту. Чекаємо, поки вода закипить і цукровий пісок розчиниться.
  • Заливаємо сиропом ягоди і залишаємо на 4-6 годин, щоб агрус просочився і випустив соки.
  • За допомогою марлі або друшляка зливаємо сироп в каструлю і ще раз проварюємо 5 хв.
  • Знову заливаємо агрус і залишаємо настоятися пару годин (4-6).
  • Тепер ставимо всю масу на плиту, даємо масі закипіти і проварюємо протягом 15 хв.
  • Приємного апетиту!