Желе з червоної смородини без варіння на зиму – 7 простих рецептів з фото покроково

Желе з червоної смородини без варіння з апельсином

Таке незвичайне поєднання сподобається всім, хто любить експериментувати зі смаками. Цитрусові нотки в желе з червоної смородини зроблять цю солодкість ще більш освіжаючої і ароматною – це так апетитно, що зупинитися складно, тому готуйте відразу потрійну порцію! А ще рецепт гарний тим, що не вимагає термічної обробки, тому все корисне в ягодах і цитрусових плодах тут зберігається майже без втрат.

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 1 кг
  • Апельсини – 2 шт.
  • Цукор – 1,5 кг

Процес приготування:

  • Ретельно вимийте ягоди, перебрані від сміття, потримайте їх у великому друшляку, щоб вода скла.
  • Також добре промийте і апельсини, розріжте на 4 частини і видаліть шкірку і кісточки.
  • Потім пропустіть апельсини через дрібну насадку м’ясорубки.
  • Ягоди смородини пропустіть через м’ясорубку або подрібніть блендером, змішайте з апельсинами і цукром. Все добре розмішайте, домігшись повного розчинення цукру.
  • Поки желе не початок густіти, розкладіть його по стерилізованим банкам, укупорьте і зберігайте в холодильнику або холодному приміщенні.
  • Приємного апетиту!

    Порада: якщо не хочете желе з кісточками і макухою, тоді ягоди, цитрусові, після того, як пропустіть через м’ясорубку, відіжміть через багатошарову марлю, щоб вийшов чистий сік. Потім сік перемішати з цукром, щоб цукор повністю розчинився, і розкладайте желе по банкам.