Желе з червоної смородини без варіння на зиму – 7 простих рецептів з фото покроково
Простий рецепт желе з червоної смородини з малиною
Яскраве желе з червоної смородини з малиною – це ще більш ароматне і апетитне ласощі, відкрити баночку, з яким холодною зимою суцільне задоволення! Особливо, якщо таке ласощі виросла у власному саду і приготовлено руками дбайливої господині!
Інгредієнти:
Смородина червона – 1,5 кг.
Малина – 0,8 кг.
Цукор – 1,2 кг
Процес приготування:
Ягоди переберіть від сміття, промийте, обсушіть на паперовому рушнику або за допомогою друшляка.
Толкушкой для картоплі розімніть ягоди. Другий спосіб – це прокрутити через м’ясорубку.
Потім викладайте кашку в двошарову марлю і видавлюйте сік над широкою каструлею. Макуха не викидайте, його можна використовувати як інгредієнт для компоту.
У сік додати цукор. Тепер доведеться постаратися і ретельно розмішати цукор, поки він весь не розчиниться. Щоб цей процес йшов швидше, каструлю з соком і цукром можна потримати на вогні, весь час помішуючи, але не доводити до кипіння.
Майбутнє желе з червоної смородини і малини розливайте по стерилізованим банкам, закупорюйте чистими, стерилізованими кришками і виносьте в холод на тривале зберігання.