Желе з червоної смородини без варіння на зиму – 7 простих рецептів з фото покроково

Густе желе з червоної смородини з желатином на зиму

Желатин допомагає приготувати дуже щільне желе з червоної смородини навіть з невеликою кількістю цукру, тому рецепт годиться і для тих, хто обмежує споживання цього солодкого продукту. Скільки цукру потрібно саме вам – вирішуйте самі, тому що в цьому рецепті роль головного згущувача буде грати желатин, а не цукор.

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 1 кг
  • Цукор – 0,5-0,7 кг.
  • Швидкорозчинний желатин – 20 гр.
  • Вода – 50-60 мл

Процес приготування:

  • Швидкорозчинний желатин зробіть рідким, розтопивши його у воді (точний спосіб розведення желатину дивіться на упаковці, він може відрізнятися в залежності від фірми-виробника).
  • Смородину переберіть від гілочок, промийте, відцідіть воду через друшляк.
  • Далі ягоди подрібніть в кашку на м’ясорубці, а потім відіжміть сік за допомогою марлі, або ж скористайтеся соковижималкою, щоб відокремити сік від ягідного макухи.
  • Сік вилийте в каструлю з широким дном, додайте цукор і на невеликому вогні доведіть до кипіння, помішуючи, щоб цукор розчинився. Але можна розчинити цукор і сиром соку, щоб при нагріванні не втрачати вітаміни.
  • Потім додайте в майбутнє желе желатин, виливаючи його тонким струменем і рівномірно розмішуючи.
  • Потримайте каструлю з майбутнім желе і желатином на повільному вогні не більше двох хвилин (якщо вирішите не нагрівати, тоді пропустіть цей крок). Весь час помішуйте.
  • Стерилізуйте Банки заздалегідь, кришки прокип’ятіть.
  • Желе розлийте по банках; укупорьте і виносьте його в холод для тривалого зберігання, коли желе застигне.
  • Приємного апетиту!