Желе з червоної смородини без варіння на зиму – 7 простих рецептів з фото покроково
Желе з соку червоної смородини без варіння
З свіжого соку червоної смородини з додаванням цукру вийде дуже смачне желе, яке відмінно заповнить взимку нашу потребу у вітаміні С. Але варто врахувати, що занадто щільне желе, яке ріжеться ножем, вийде лише з додаванням великої кількості цукру. Густим желе стане не відразу, а коли постоїть в холоді деякий час.
Інгредієнти:
Червона смородина і цукор – 1:2.
Процес приготування:
Ягоди очистити від сміття, промийте, відцідіть воду на друшляк. Воду треба відцідити добре, так як сира вода у желе, яке не доводиться до кипіння, може стати причиною його швидкого псування.
Відіжміть ягоди над ємністю, виклавши їх на двошарову марлю.
Коли у вас вийде видавити весь сік з ягід, за допомогою будь гуртки або склянки виміряйте його обсяг, потім перелийте сік в широку каструлю.
Додайте в каструлю цукор – його потрібно рівно в 2 рази більше, ніж соку. Наприклад, якщо у вас вийшло 5 кухлів соку, то насипайте туди 10 точно таких же кухлів цукру, якщо хочете отримати щільне і солодке желе. Якщо вам не потрібен дуже солодкий продукт, кількість цукру можна трохи зменшити.
Розмішуйте сік з цукром за допомогою широкої дерев’яної лопатки до повного розчинення цукру. Желе почне густіти, але повністю загусне, лише постоявши в холоді.
Викладіть желе в стерилізовані банки, загвинтіть кришками.
Зберігайте желе зі смородини в холодному, темному приміщенні.