Желе з червоної смородини без варіння на зиму – 7 простих рецептів з фото покроково
Смачне желе з червоної смородини через соковижималку
Соковижималка – це чудовий побутовий прилад, який завжди готовий прийти на допомогу господині для приготування не тільки соку, але і такий приголомшливо смачною домашньою заготовки, як желе з червоної смородини.
Інгредієнти:
Червона смородина – 3,5 л.
Цукор – 2 кг
Спосіб приготування:
Ягоди переберіть від сміття, добре промийте і відцідіть воду через друшляк.
Щоб смородина швидше віддала свій сік, її потрібно всипати в глибоку форму для запікання або на деко, а потім помістити в духовку на 10 хвилин, нагріту до 180 градусів. Другий спосіб – це потримати при максимальній потужності смородину в мікрохвильовці 4 хвилини.
Тепер можна ягоди пропустити через соковижималку і швидко зібрати сік.
У сік додати цукор і добре розмішайте майбутнє желе, щоб весь цукор повністю розчинився. Якщо хочете прискорити цей процес, каструлю з соком поставте на повільний вогонь, весь час заважайте її вміст, але до кипіння не доводите.
Заздалегідь стерилізуйте банки і кришки, краще всього загвинчуються.
Желе, поки воно ще рідке, розлийте по банках і укупорьте кришками, коли охолоне, воно загусне.