Желе з червоної смородини без варіння на зиму – 7 простих рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт желе з червоної смородини з агар-агаром на зиму
Часто використовується в харчовій промисловості замість желатину агар-агар – природний, корисний загусник, який отримують з морських водоростей. Цей інгредієнт допоможе желе з червоної смородини стати щільним без додавання великої кількості цукру, що, погодьтеся, просто відмінно!
Інгредієнти:
Червона смородина – 1,5 кг.
Цукор – 650-700 гр.
Агар-агар – 8 гр.
Вода – 50 мл
Процес приготування:
Смородину переберіть від сміття, вимийте і обсушіть.
Відокремте сік від кісточок і ягідного макухи будь-яким способом (за допомогою соковижималки, за допомогою товкачика і марлі тощо).
У чистий сік додайте цукор, а також агар-агар, розведений у воді.
Масу поставте нагріватися на повільному вогні, весь час помішуйте.
Коли цукор повністю розчиниться, вимикайте вогонь. Кип’ятити майбутнє желе не потрібно, щоб не позбавляти ягоди вітамінів та інших корисних речовин.
Гаряче желе розливайте по стерилізованим банкам, закупорюйте і дайте їм охолонути.
Потім виносьте банки з желе в темне і холодне приміщення для довгого зберігання.