Желе з червоної смородини без варіння на зиму – 7 простих рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт желе з червоної смородини з агар-агаром на зиму

 

Часто використовується в харчовій промисловості замість желатину агар-агар – природний, корисний загусник, який отримують з морських водоростей. Цей інгредієнт допоможе желе з червоної смородини стати щільним без додавання великої кількості цукру, що, погодьтеся, просто відмінно!

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 1,5 кг.
  • Цукор – 650-700 гр.
  • Агар-агар – 8 гр.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

  • Смородину переберіть від сміття, вимийте і обсушіть.
  • Відокремте сік від кісточок і ягідного макухи будь-яким способом (за допомогою соковижималки, за допомогою товкачика і марлі тощо).
  • У чистий сік додайте цукор, а також агар-агар, розведений у воді.
  • Масу поставте нагріватися на повільному вогні, весь час помішуйте.
  • Коли цукор повністю розчиниться, вимикайте вогонь. Кип’ятити майбутнє желе не потрібно, щоб не позбавляти ягоди вітамінів та інших корисних речовин.
  • Гаряче желе розливайте по стерилізованим банкам, закупорюйте і дайте їм охолонути.
  • Потім виносьте банки з желе в темне і холодне приміщення для довгого зберігання.
  • Приємного апетиту!