Желе з агрусу на зиму – 8 простих рецептів з фото покроково

Простий рецепт желе з додаванням желатину

Желе з агрусу з желатином дозволить отримати потрібну желеподібну текстуру. Хоча ягоди агрусу багаті на пектин, желатин зробить ягідну масу ще більш густою і однорідною.

Порції: 4-5

Час готування: 10 годин

Інгредієнти:

  • Агрус — 1 кг
  • Вода — 250 мл
  • Цукор — 100 гр.
  • Желатин -100 гр.
  • Ваніль в паличках — 1 шт.

Процес приготування:

  • Для початку підготуємо ягоду, відібравши кращі і почистити їх від хвостиків.
  • У каструлю набираємо воду, засипаємо цукор, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і повного розчинення цукру. Після цього додаємо в сироп агрус знову чекаємо, поки закипить, а потім даємо поваритися ще 10 хв.
  • Знімаємо каструлю, даємо нашому желе повністю охолонути. Вмішуємо в масу желатин і ваніль.
  • Повторно відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння, і проварюємо приблизно 5 хв.
  • Тепер вже гаряче желе розкладаємо по банках і закатуємо.
  • Всім приємного апетиту!