Желе з агрусу на зиму – 8 простих рецептів з фото покроково
Простий рецепт желе з додаванням желатину
Желе з агрусу з желатином дозволить отримати потрібну желеподібну текстуру. Хоча ягоди агрусу багаті на пектин, желатин зробить ягідну масу ще більш густою і однорідною.
Порції: 4-5
Час готування: 10 годин
Інгредієнти:
Агрус — 1 кг
Вода — 250 мл
Цукор — 100 гр.
Желатин -100 гр.
Ваніль в паличках — 1 шт.
Процес приготування:
Для початку підготуємо ягоду, відібравши кращі і почистити їх від хвостиків.
У каструлю набираємо воду, засипаємо цукор, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і повного розчинення цукру. Після цього додаємо в сироп агрус знову чекаємо, поки закипить, а потім даємо поваритися ще 10 хв.
Знімаємо каструлю, даємо нашому желе повністю охолонути. Вмішуємо в масу желатин і ваніль.
Повторно відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння, і проварюємо приблизно 5 хв.
Тепер вже гаряче желе розкладаємо по банках і закатуємо.