Желе з агрусу на зиму – 8 простих рецептів з фото покроково

Дивовижне желе з агрусу без варіння

Желе з агрусу без варіння – це унікальний спосіб, який збереже всі вітаміни в цій неймовірній ягоді. Звичайно, такий процес вимагає часу і зусиль, зате користь його буде неоціненною!

Порції: 4

Час готування: 24 години

Інгредієнти:

  • Цукор – 1 кг
  • Агрус – 1 кг
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

  • Відразу підготуємо ягоди для варіння. Для цього очистимо їх від плодоніжок і промиємо.
  • Тепер перекладаємо їх у ємність для готування і засипаємо зверху цукром, додаємо води і гарненько перемішуємо. У такому вигляді агрус потрібно залишити на 24 години, каструлю при цьому прикриваємо рушником або марлею.
  • Цукор за цей час повинен повністю розчинитися. Тепер можна закочувати наше варення в стерилізовані баночки.
  • Порада: Якщо ви хочете, щоб варення зберігалося довше, прокип’ятіть його протягом 5 хв.

    Готово! Приємного апетиту!